„Di domů. Di, di. Nechoďte sem. Ty, pocem, tebe sem právě vyhodil, pal!“ Máme vzrušující popis převzetí firmy. To se jen tak nevidí

19.06.2020 10:50 | Zprávy

Vypadá to, jako by areál Vagonky Louny byl zakletý. Mačety a výstřely do vzduchu otřásaly areálem již minulý rok. Situace se letos opakovala, ačkoli v mírnější duchu. Areál nyní vlastní bratři Šuškovi, ale legálně si jej do konce srpna pronajímá společnost Vagonka Louny, kterou vlastní společnost DAKO.CZ patřící do skupiny Czechoslovak Group Michala Strnada.

„Di domů. Di, di. Nechoďte sem. Ty, pocem, tebe sem právě vyhodil, pal!“ Máme vzrušující popis převzetí firmy. To se jen tak nevidí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pozor vlak

Mačetami se tentokrát nemáchalo, dokonce nepadl ani jeden výstřel do vzduchu jako téměř před rokem. I tak byla situace vypjatá a níže popsaný incident měl vliv nejen na obchod, ale opět také na přibližně 500 zaměstnanců.

Před čtrnácti dny se za účasti novináře webu SeznamZprávy.cz bratři Šuškovi, údajně bez předchozího ohlášení, domáhali vstupu do areálu společnosti Heavy Machinery Services. Tu v insolvenci koupila Traťová strojní společnost spadající do skupiny Rail Investment, již výše uvedení bratři vlastní. A právě kvůli tomu, že přišli bez předchozí domluvy, jim zaměstnanci vstup nechtěli povolit. Na místo opět přijela policejní hlídka, která situaci vyřešila a majitelé areálu se do vnitřních prostor dostali. Za chvíli nato svolali zaměstnance, ke kterým měli velmi netradiční proslov. A rovnou padl i jeden vyhazov.

„Podívejte se, jak předchozí majitelé nechali areál zchátrat. Podívejte se, v jak špatných podmínkách pracujete. Od zítřka nechoďte dva týdny do práce, uhradíme vám plnou výši platů. Musíme naplánovat, jak fabriku postavit na nohy,“ pronesl podle redaktora Koutníka ze Seznamu Rudolf Šuška. Jednomu z dosavadních zaměstnanců se však situace nelíbila a zaprotestoval. Dostal ledovou sprchu. „Před nastoupeným plénem vám oznamuji, že vás jako generální ředitel této společnosti zbavuji všech funkcí. Neposlouchejte jeho pokyny, řiďte se jen tím, co vám řeknou naši lidé,“ pronesl Šuška na plénu.

„Je to strašně smutný. Žiju tady celý život. Tady pracuju už taky pár let a kdybych neměl rodinu, tak se na všechno vykašlu. Řekněte sami, přijde vám normální, že si někdo dovolí říct něco proti a oni ho za to z fleku vyrazí? Já ani vlastně nevím, jestli můžou. To se máme na co těšit,“ svěřil se ParlamentnímListům.cz jeden ze zaměstnanců.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Tomio Okamura byl položen dotaz

bydlení

Stát musí převzít plnou odpovědnost za bytovou politiku a zajistit pro mladé lidi dostatečné kapacity cenově dostupného bydlení. Co touto vaší větou přesně myslíte? A jaká cena za bydlení je podle vás v pořádku? A jak byste řešili problém, že na řadě míst, kde je největší poptávka po bydlení, není u...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…