„Já si pro vás přijdu.“ Nedemonstrujte, bědoval Vojtěch. Ale chytil něco strašného

07.07.2021 13:42 | Reportáž

Dnes na pražském Malostranském náměstí demonstrovali odpůrci covidových opatření. Demonstrace trvala dlouho a řečnilo hned několik tváří proti covidovým opatřením. Např. bývalá ombudsmanka pro seniory Lenka Tarabová, která vzkázala, že pokud politici šáhnou na svobodu a výuku dětí v září, tak si pro ně přijde. Podle ministra Vojtěcha však demonstranti demonstrují zbytečně, protože zákon o ochraně veřejného zdraví prý vůbec nebude na pořadu dne. Nicméně, i pro něj si může „přijít“ řečnice Tarabová.

„Já si pro vás přijdu.“ Nedemonstrujte, bědoval Vojtěch. Ale chytil něco strašného
Foto: Repro Facebook
Popisek: Aktivistka Lenka Tarabová na demonstraci proti očkování a covidovým opatřením

Anketa

Která volební strana předvedla zatím NEJHORŠÍ kampaň?

4%
10%
2%
2%
4%
hlasovalo: 45122 lidí
Na demonstraci promluvila aktivistka Lenka Tarabová. V minulosti ji proslavilo například to, že si připnula žlutou hvězdu s nápisem „neočkovaný“ a kvůli tomu musela skončit v pozici seniorské ombudsmanky.

„Ten boj se odehrává tady, ne tam na tom pódiu. Tady žádáme svobodu a tady žádáme, aby nás vyslyšeli,“ hřímala Tarabová do megafonu a odkázala zřejmě na pódium, na kterém řečnili představitelé Dělnické strany. Uvedla, že nechtějí dělat předvolební mítinky, ale chtějí se s politiky bavit jako lidé, v dialogu. „Oni mají jednu věc, a to je politika. My máme několik věcí. Společně jsme silnější, jsme přátelé, máme lásku, máme lásku k naší vlasti a máme touhu po svobodě. To nám nikdo nemůže vzít a my nikdy nepřestaneme,“ prohlásila.

Poukázala na to, že někteří demonstranti „bojují“ již rok a půl. „I kdyby to mělo trvat další rok a půl, tak budeme bojovat, ale vězte, že to takhle dlouho trvat nebude. Protože národ procitá a národ ví,“ vzkázala ještě.

Zmínila, že většina účastníků demonstrace jsou rodiče. „Zlikvidovali rok a půl dětem. Školy, sporty, zájmové kroužky. A chtějí v tom od září pokračovat,“ varovala aktivistka a dodala: „Jestli mi znova šáhnou na život mých dětí, tak si pro ně přijdu.“

I na vakcinaci došlo. „Bodání experimentální vakcínou, která má pouze dočasné schválení, je porušením norimberského kodexu,“ prohlásila Tarabová. Prý se jedná dokonce o vraždu.

Podle ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha však demonstranti před Poslaneckou sněmovnou demonstrují proti zákonu o covid pasech zbytečně. Reagoval na poslance Lubomíra Volného. „Jako už opakovaně uvedl v omyl své přívržence, kteří dnes demonstrují před Poslaneckou sněmovnou a zahltili nám všem maily s tím, že dnes bude projednáván zákon o ochraně veřejného zdraví, což je samozřejmě lež. Nevím kde, jak vlastně se ta informace k nim dostala a proč tam demonstrují, když tento zákon vůbec dneska nenavrhuji na pořad jednání této schůze,“ uvedl Vojtěch ve Sněmovně.

„Ten zákon samozřejmě tak, jak ho vláda předložila, čeká na projednání v prvním čtení, ale nebude jakkoliv předřazován. Je to prostě nějaký standardní bod v rámci nějakých standardních prvních čtení, a to je vše. A určitě jsem to nikdy neřekl, že by ten zákon měl být projednán dnes, že by měl být nějak předřazen, že bychom ho chtěli projednat v nějakém zrychleném režimu a podobně. Takže já skutečně nevím, kde se ta informace vzala a myslím si, že to je od pana poslance informace pro jeho příznivce, kteří dnes skutečně zcela nedůvodně demonstrují před Poslaneckou sněmovnou, protože to skutečně nebylo v plánu. A víte, že jsem vůbec nevystoupil v rámci pořadu jednání této schůze, abych předřadil nějak tento bod na pořad jednání,“ doplnil ministr.

„Takže ten bod samozřejmě tím, jak vláda schválila ten zákon, je zařazen standardně v prvních čteních jako nějaký xtý bod, ale ten není jakkoliv předřazován a předpokládám, že se k němu už nedostaneme, respektive nebude schválen, do konce volebního období tak, jak známe lhůty legislativního procesu. Takže skutečně naprosto nerozumím tomu, proč tato informace vůbec vznikla, protože nic takového v plánu nebylo,“ zakončil své vystoupení Adam Vojtěch.

Podle poslankyně Trikolóry Terezy Hyťhové se tzv. covid pasy nebudou projednávat vůbec, říkal to údajně právě ministr Vojtěch.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: kas

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…