„Nes*r se s tou svoločí.“ Facka. A trestní oznámení je tu. Šarapatka rozohnil své „fandy“

05.08.2023 10:21 | Monitoring

„Fackování novinářů už fakt ne!“ Bývalý tajemník Zdeněk Šarapatka na svém facebookovém profilu oznámil, že podal trestní oznámení na influencerku Jordanku Jiráskovou. Ta se podle něj dopustila výtržnictví, když novináři Martinu Bartkovskému podle jeho slov „dala facku“. A strhla se mela mezi příznivci Šarapatky a jeho odpůrci.

„Nes*r se s tou svoločí.“ Facka. A trestní oznámení je tu. Šarapatka rozohnil své „fandy“
Foto: tan
Popisek: Bývalý tajemník premiérů, publicista a televizní moderátor Zdeněk Šarapatka

Influencerka Jordanka Jirásková vede soudní spor s bývalým novinářem Tomášem Etzlerem. V pátek před soudním řízením údajně uhodila novináře z Reflexu Martina Bartkovského před soudní budovou.

„Dnešní ráno začalo fackou. Dostal jsem ji od Jordanky Jiráskové před budovou soudu pro P7. V něm se dnes rozhodne o jejím sporu s Tomášem Etzlerem a zda se jí má omluvit za prokemelskou svoloč a kolaborantku. Je tu i pan Jindřich Rajchl. Ten mi facku nedal. K té facce. Poslouchal jsem podcast a hleděl si svého, když v tu chvíli vidím, že ke mně někdo jde. Byla to paní Jirásková s mobilem v ruce. Pak se mě ptala, koho jsem se zeptal, že můžu reportovat. Řekl jsem, že jednání je veřejné. A bum. Ránu nemá, ale ruce jí voní kafrem,“ glosoval páteční jednání přímo ze soudní síně Bartkovský.

Jirásková podala žalobu na bývalého novináře Tomáše Etzlera za to, že ji nazval „kolaborantkou a prokremelskou svoločí“. Žádá odškodnění 20 tisíc korun za nemajetkovou újmu. U soudu ji zastupuje advokát s politickými ambicemi Jindřich Rajchl (PRO). Etzler již dříve uváděl, že jde o jeho soukromý názor a proto se nemá za co omlouvat. Soud rozhodl, že Etzler se musí omluvit a svou omluvu nechat tři měsíce na svém twitteru; rozsudek dosud není pravomocný.

Rozhořčený Šarapatka, bývalý tajemník premiérů, se rozhodl, že na Jiráskovou podá trestní oznámení a zopakoval slova o tom, že je „kolaborantkou“. „Fackování novinářů už fakt ne! Jako by nestačily scestné rozsudky, jež bez ohledu na bezpečnostní reálie přitakávají ruské páté koloně a posilují její agresivitu. Posuzovat zjevnou kolaboraci s nepřátelskou mocností (sic!) podle sociologických příruček, a ne podle trestního zákona, resp. dobových precedentů, je vědomým nadbíháním zlu. Fyzické útoky na novináře už fakt nerozdýchám: na kolaborantku ze sporu s Tomášem Etzlerem podávám trestní oznámení,“ oznámil Šarapatka.

Netrvalo dlouho a pod Šarapatkovým příspěvkem se rozhořela diskuse plná rozporuplných a ostrých reakcí.

Naštvaný Jakub Kocáb Šarapatkovi vzkázal: „Jste zmrd, Šarapatko, obviňujete i ty, co s válkou nesouhlasí a říkáte jim proruský, už nevím, co by pomohlo, abyste přestal psát sračky,“ nebral si servítky.

Šarapatkovi příznivci okamžitě vraceli verbální úder zpět. „Vypláchni si hubu, když nic nevíš, chudáku“, „debílku, umíš jen urážet, jsi nula“ a zaznělo „sláva Ukrajině“.

„My všichni tady s válkou nesouhlasíme, ať Rusko sbalí saky paky a mír muže být teď hned. Ale fandit Rusku a přát Ukrajině okupaci, to je jako nesouhlasit s válkou? Ne! To je kolaborace s nepřítelem,“ vzkázala Kocábovi diskutující Alexandra Lipková.

„Co dokázal Šarapatka? Hovno, to samé co vy, bonzovat, žalovat,“ vzkázal všem kritikům poté Jakub Kocáb.

Podporovatelé Šarapatky pak vykazovali Kocába z diskuse pryč: „Pane Kocábe, neztrapňujte se už. To, co předvádíte je opravdu ubohé. Postavte se do kouta a styďte se,“ napsal Roman Šulc.

Šarapatka vzkázal, že Kocáb zřejmě dostane blokaci svého facebookového účtu: „Hele, ty si teď odpočineš na pár týdnů od fb, Putinovo dobytče.“

Kocáb ale nebyl jediný, kdo se v diskusi proti Šarapatkovi postavil. „Co jsi dělal za komančů už si nepamatuješ, co?“ připomíná Šarapatkovi facebookový uživatel Jan Kašecký.

Také on svými slovy Šarapatku a jeho fanoušky vyprovokoval.

„Makal ve fabrice, studoval při práci, pak vejška, potom vojna, pak kantor na sš....Co tam máš dál, Lenine!?“ reagoval Šarapatka.

Od jiných mu bylo doporučeno, ať se s touto „svoločí nesere“. A děkovali mu za jeho aktivitu v tomto případu: „Skvělá práce, pane Šarapatko. Rostoucí drzost a agresivita našich proruských dezinformačních osob musí skončit. Zlu se neustupuje. Díky za Vaši práci, stojím za T. Etzlerem,“ vyjevila diskutérka Věra Frýdlová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: nab

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Primitivní kolaborant Šarapatka, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseVendelín Slunéčko , 05.08.2023 10:42:35
potřebuje pořádných pár facek také.

|  18 |  0

Další články z rubriky

Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

21:50 Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

Plukovník Ivo Zelinka byl hostem podcastu Čestmíra Strakatého. A řeč byla o ruské válečné propagandě…