„Proč máme tak drahou elektriku, ku*va!“ Rakušan s ochrankou vstoupil do hospody v Karviné. Řev, pískot, nadávky

22.01.2024 20:05 | Monitoring

Pískot a křik. Rozhořčení obyvatelé Karviné ve velkém nastoupili na ministra vnitra a předsedu hnutí STAN na jeho první debatě Bez cenzury a pokládali mu otázky skutečně bez servítek. Především pak, když došlo na Ukrajinu a Rakušan tvrdil, že agresor je Rusko a pomoc Ukrajině není na úkor českých občanů. Emoce vyvolávala i korespondenční volba, drahé energie či migrace. Podívejte se, zda se mu podařilo přijmout jakoukoli kritiku, jak sliboval.

„Proč máme tak drahou elektriku, ku*va!“ Rakušan s ochrankou vstoupil do hospody v Karviné. Řev, pískot, nadávky
Foto: Facebook: STAN
Popisek: Vít Rakušan na debatě „bez cenzury“ v Karviné.

Na debatu do karvinské restaurace Centrum dorazily dnes desítky lidí. V 17 hodin přivítali ministra vnitra hlasitým pískotem a pokřikováním. Rakušan zřejmě předjímajíc vypjatou atmosféru dorazil s bodyguardem za zády.

U mikrofonu se lidé střídali a pokládali Rakušanovi otázky velmi emotivně a bez servítek. Vůbec největší rozruch vzbudilo téma Ukrajina. „Pane Rakušane, já bych se chtěl zeptat, proč tak vehementně podporujete fašistický kyjevský režim na úkor těchto občanů? A jakou finanční a vojenskou pomoc jste poslali, když americký agresor vraždil lidi v Iráku, v Sýrii, v Libyi, v Jugoslávii. Jak jste pomohli těm lidem?“ zněl jeden z dotazů směrem k ministrovi, který opět doprovázel hlasitý křik a pískot.

Rakušan zdůraznil, že agresivním režimem, který napadl stát, který se brání, není Ukrajina, ale Rusko. „Máme tady oběť, kterou je Ukrajina, máme tady agresora, kterým je Rusko. Je potřeba odvážně říct, že pokud se teď nepostavíme za Ukrajinu a nepomůžeme, tak se to může otočit proti nám. Rychle jsme vytěsnili vzpomínky na rok 1968, že se Rusko jako takové chovalo agresivně k našemu státu,“ uvedl šéf hnutí STAN.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Natálie Brožovská

Tomio Okamura byl položen dotaz

bydlení

Stát musí převzít plnou odpovědnost za bytovou politiku a zajistit pro mladé lidi dostatečné kapacity cenově dostupného bydlení. Co touto vaší větou přesně myslíte? A jaká cena za bydlení je podle vás v pořádku? A jak byste řešili problém, že na řadě míst, kde je největší poptávka po bydlení, není u...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Děkujeme karviňákům,, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseMaxtonín , 23.01.2024 11:10:13
že Rakušanovi řekli to co si myslí většina inteligentního národa. Za naší vládou stojí jenom jejich rodiny a lidé kterým tento chaos vyhovuje.

|  18 |  0

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…