„Šašci, zm*di, za co vás platíme?!“ ČT lidem vypnula hokej. Nastalo peklo

11.02.2022 15:15 | Ze sítí

Čeští hokejisté nakonec v Pekingu nad Švýcary vybojovali vítězství. Velkou prohru ovšem zažila Česká televize, alespoň podle názoru rozlícených diváků. V polovině první třetiny totiž z televizních obrazovek hokej zmizel a byl nahrazen biatlonem. Na hokej se lidé měli dívat na webu ČT Sport. Místo hokeje je však čekalo čekací kolečko a nakonec chybové hlášení. Svůj vztek si vylili na profilu České televize. O sprostá slova nebyla nouze. A zatímco někteří chtějí hlavu někoho z režie, jiní už nechtějí platit poplatky.

„Šašci, zm*di, za co vás platíme?!“ ČT lidem vypnula hokej. Nastalo peklo
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova České televize, ilustrační foto

Anketa

Měl by ombudsman Křeček skončit za výrok, že Romové si za svou bytovou situaci můžou sami?

0%
98%
hlasovalo: 34665 lidí
Zápas Česko : Švýcarsko nakonec pro české hokejisty dopadl dobře, zvítězili 2 : 1 na nájezdy. Ovšem ne všichni mohli zápas sledovat. Jak ČT Sport, na které byl hokejový zápas vysílán, oznámila, v 9.30 začalo vysílání první třetiny. Ovšem v 10.00 v televizním vysílání vystřídal hokej biatlon.

Kdo se chtěl dívat na hokej, měl začít sledovat na webu ČT Sport. Jenže ten, kdo se na stránku dostal, tomu se nejdříve hokej dlouho načítal a následně na stránkách viselo chybové hlášení, že ČT čelí „masivnímu kybernetickému útoku“ a prosí o shovívavost. Televize pak těm, kdo chtěli zápas sledovat on-line doporučila se připojit před začátkem vysílání a už ho nevypínat.

Shovívavostí ovšem diváci ochuzení o hokej neoplývali, řečeno mírně. Předně jim vadilo, že v televizním vysílání, které nebylo údajným útokem zasaženo, dostal přednost biatlon. „Jste normální v té české televizi? Hokejový nároďák hraje zápas se Švýcarskem a vy tam dáte biatlon? Kolik lidí sleduje hokej a kolik biatlon?“ ptal se naštvaně a řečnicky Radek Gahura.

Nebyl zdaleka sám. „To jste se dneska teda zase předvedli. Rozehraný hokejový zápas (mimochodem hokej je jeden ze dvou nejpopulárnějších sportů v Česku) dáte na internetové vysílaní, které vám notabene nefunguje ani v televizní aplikaci a ani přímo na internetu. A pustíte tam biatlon, který v dnešní době už skoro nikoho nezajímá...“ posteskl si Ondřej Buček.

„Štěstí že v Naganu nebyl biatlon na ČT tak populární jako nyní...“ poznamenal sarkasticky Tomáš Miloševský a opět nebyl sám, kdo na legendární olympiádu vzpomínal. „Prosím, vypněte ty myslivce na běžkách! Stránky máte přetížené, nejde to spustit. Ještěže v Naganu nebyl biatlon tak populární!“ přidal se Šimon Kelly.

„Dobrá práce! Hokej po 10 minutách stopnete a pustíte biatlon... jasně... kdo by na to chtěl koukat no... a on-line přenos nefunguje... BRAVO! Kdo by čekal, že Češi budou koukat na hokej!? Díky ČT za zprostředkování skvělého sportovního zážitku! Koukat na točící se kolečko je super!!“ kopal do ČT Vratislav Tichý.

„Šašci jedni, jebnete do televize biatlon, který nikoho nezajímá a kolabují vám stránky, protože všichni chtějí hokej. Proberte se! Nikoho nezajímá hokej ze záznamu! Idioti...“ vzkazoval Petr Novák.

Ale ani potíže vzniklé z údajného kyberútoku diváci ČT příliš nevěřili. „No jasně, šup s hokejem na web. Už 5 minut se mi točí kolečko a nedá se tam dostat, vy chytrolíni z ČT. Koukám, že za naše poplatky ani nejste schopní navýšit kapacitu linek a serverů. O zabezpečení ani nemluvě. Už vidím, jak to zase svedou na nějaký údajný DDoS útok. To je neskutečné, co tam ČT zaměstnává za diletanty,“ stěžoval si Zdeněk Novotný.

„Žádné útoky se podle mě nekonají. Normálně nepočítali s tím, kolik se jim na ty servery bude připojovat lidí a mají je poddimenzované. A jak se tam chce připojit milion lidí najednou, tak to prostě jednoduše server zahltí a ten spadne. To je celé to divadlo,“ mínil.

„Vtipný – Česká televize právě teď čelí vskutku masivnímu kybernetickému útoku. „Ano čelíte masivnímu útoku, ale diváků, kteří se chtějí dívat na hokej...“ zhodnotil krátce Tomáš Šinkora. „Web vám zase nejede, na co se vymluvíte dneska, zase útok? To je vážně amatérismus,“ přidal se Martin Zikmund.

„Tak co?! Už to pojede ten internet? Nebo se budete vymlouvat, že čelíte masivnímu kybernetickému útoku? Hlavně že máte kanály ČT3, ČT2 a podobný jebky, kde musí dávat Sama doma, nebo Pošta pro tebe!“ opřel se do ČT další nespokojený divák.

Celkem očekávatelně se pak objevilo téma poplatků. „Nezlobte se, ale pokud nejste schopní nabídnout v přímém přenosu reprezentaci mužů v hokeji, kvůli kterémukoliv minoritnímu sportu nefunkční web nevyjímaje, měli byste okamžitě uvažovat o rezignaci na své posty ve veřejnoprávním médiu,“ vyzýval pardubický zastupitel Petr Netolický.

„Uvědomte si vážení v ČT, že jste placení z peněz daňových poplatníků a TENTO FAIL JE NUTNO URGENTNĚ ŘEŠIT. BOHUŽEL SE OPAKUJE TO, CO BYLO VLONI Z TOKIA, KDY JSTE nebyli schopní pustit basketbal. Nedávat hokej je však už trochu silná káva!“ upomínal Českou televizi.

Přišly další výzvy, aby byla vyvozena odpovědnost. „Žádám o disciplinární trest pro režii, která přepnula 1. třetinu našich kluků a pustila tam víkendový běžkařský výlet spolku žen z Pusteven na Martiňák. Vnímám to jako velezradu a žádám o vyhnanství osob, zodpovědných za tento neomluvitelný přešlap.“

I sprostá slova padla. „Hlavně, že platíme zkurvený poplatky a vy si neumíte ani zprovoznit stránky!!!“ vyčítal Martin Skuhra a Viki Kaber navrhoval, aby poplatky lidé odmítli platit. „A za tohle platíme nesmyslné poplatky. Zmrdi…“ přidal se Vladimír Kotek. Slova: „Končím s poplatky“, se pak ozvala od více lidí.

ČT se za potíže omluvila, přenos přesunula na nouzovou stránku a slíbila, že třetí třetina bude vysílána v televizi.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…