„Sr*t na ně!“ Putin se neudržel, když mluvil o Západu a jaderných zbraních Ruska

17.06.2023 7:48

Šéf Kremlu Vladimir Putin ve svém pátečním projevu na ruském ekonomickém fóru v Petrohradě uvedl, že jeho země má větší jaderný arsenál než NATO. Prohlásil také, že Rusko umístilo jaderné bomby v Bělorusku jako varování Západu, vůči němuž se neudržel vulgarismu, informuje Reuters.

„Sr*t na ně!“ Putin se neudržel, když mluvil o Západu a jaderných zbraních Ruska
Foto: Repro Kremlin.ru
Popisek: Prezident Ruské federace Vladimir Putin

Prezident Vladimir Putin v pátek prohlásil, že rozmístění taktických jaderných zbraní v Bělorusku, které poprvé potvrdil, je připomínkou Západu, že nemůže způsobit Rusku strategickou porážku. V projevu dodal, že ruské taktické jaderné hlavice již byly dodány blízkému spojenci Bělorusku, ale zdůraznil, že prozatím nevidí důvod, proč by se Rusko mělo uchýlit k jaderným zbraním.

Anketa

Jste pro schválení česko-americké obranné dohody DCA?

4%
95%
hlasovalo: 35821 lidí
Jde podle jeho slov o prvek odstrašení, aby všichni, kdo uvažují o tom, že způsobí Rusku strategickou porážku, aby na tuto skutečnost nezapomněli, ovšem použití těchto zbraní podle něho přijde pouze v případě ohrožení ruského území nebo státu.

Putin zdůraznil, že Rusko má více jaderných zbraní než Severoatlantická aliance. „Máme více takových zbraní než země NATO. Celou dobu si toho jsou vědomi, ale jsme přesvědčováni, abychom začali vyjednávat o sníženích. Srát na ně, víte, jak říkají naši,“ neudržel se ruský vůdce Vladimir Putin.

V březnu Putin oznámil, že souhlasil s rozmístěním taktických jaderných zbraní v Bělorusku, a poukázal na rozmístění těchto zbraní Spojenými státy v řadě evropských zemí v průběhu mnoha desetiletí.

Jeho slova reflektoval na svém Twitteru ukrajinský ministr vnitra Anton Heraščenko, který sdílel video z Putinova projevu a přidal k němu komentář, v němž citoval Putinův vulgární důraz s tím, že jej řekl v reakci na požadavky na snížení počtu jaderných zbraní. „Publikum tleská. Jaký to znamenitý slovník,“ dodal Herščenko.

 

 

Americká vláda tvrdí, že nic nenasvědčuje tomu, že by Kreml plánoval použít jaderné zbraně k útoku na Ukrajinu.

„Nevidíme žádné náznaky, že by se Rusko chystalo použít jadernou zbraň," řekl americký ministr zahraničí Antony Blinken po komentáři Putina.

Bělorusko je klíčovým ruským spojencem a sloužilo jako odrazový můstek pro Putinovu invazi na Ukrajinu v únoru loňského roku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Velmi pevně věřím,že pokud se USA podaří zatáhnout idiotskou Evropu, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusemagic woman , 17.06.2023 14:20:19
Do jaderného konfliktu s Ruskem bude i USA mít svůj příděl jaderných hlavic a budou odpáleny Poseidony u pobřeží USA....

|  7 |  0

Další články z rubriky

Čína Rusko prohrát nenechá. Nechce v tom být sama, myslí si komentátor

18:55 Čína Rusko prohrát nenechá. Nechce v tom být sama, myslí si komentátor

Globální šachovnice je v současné době rozehraná na velmi nebezpečnou hru. USA chtějí Čínu donutit, …