„Tady je 70 tisíc lidí, uvádí média. A ČT? Ta neuvádí opět nic!“ Šéfka Trikolory se bouřila na pódiu

03.09.2022 16:23 | Reportáž

Předsedkyně Trikolory Zuzana Majerová vystoupila v sobotu odpoledne na protivládní demonstraci na Václavském náměstí, aby podpořila odborníky, kteří žádají předčasné volby. Prohlásila, že Fialova vláda nehájí zájmy českých občanů a kritizovala ji za to, že podporuje prodlužování válečného konfliktu na Ukrajině a neřeší problém s cenami energií. „Za naše děti, řekněme této vládě ‚ne‘!“ vyzvala.

„Tady je 70 tisíc lidí, uvádí média. A ČT? Ta neuvádí opět nic!“ Šéfka Trikolory se bouřila na pódiu
Foto: Archiv Zuzana Majerová
Popisek: Předsedkyně Trikolory a bývalá poslankyně Zuzana Majerová

Na úvod Majerová sdělila přítomným, že na Václaváku se sešlo 50 až 70 tisíc lidí, jak uvádí média. Pustila se ovšem do České televize, že to ignoruje: „A Česká televize neuvádí jako vždy nic,“ oznámila. „Je nás tu ale daleko víc než 100 tisíc. I nad pódiem je absolutně plno. Jestli této vládě od samého počátku chybí to nejdůležitější, a to je odvaha, tak nám tady ne. Díky!“ dodala směrem k protestujícím.

Česká republika podle Majerové potřebuje českou vládu, kterou nyní nemá: „Fialova vláda je možná ukrajinská, možná bruselská, ale rozhodně to není vláda česká,“ burcovala z pódia. „Kdyby to byla česká vláda, hájila by zájmy této země a svých občanů,“ dodala.

Anketa

Hlasoval/a byste jako poslanec/poslankyně pro vyslovení nedůvěry vládě?

98%
1%
hlasovalo: 38963 lidí
V Trikoloře už na jaře sepsali požadavky na tuto vládu, které politička připomněla: „Elektřinu prodávat doma a do Lipska pouze přebytky. Plyn nakupovat napřímo. Zrušit kšeftování s emisními povolenkami. Vystoupit z politiky zeleného šílenství. Snížit lidem daně, včetně DPH. Ukončit sankce, které poškozují nikoli Rusko, ale naše lidi, naše podnikatele a naši zemi.“

Vyzývala k ukončení válečného konfliktu: „Musíme zastavit tuto válku, o které tato vláda tvrdí, že v ní jsme, ale my v ní nejsme. To není naše válka,“ dodala Majerová a sklidila potlesk masy lidí. Odsoudila vyzbrojování Ukrajiny: „Míru dosáhneme jedině tím, když nebudeme posílat zbraně a prodlužovat konflikt, který se nás netýká,“ dodala. Protestující opět hlasitě dávali najevo svůj souhlas.

„Chceme, aby se naše země starala o naše občany. Děláme to za naše děti a za budoucnost našich děti. Jediný cíl, jak toho docílit, je říct této vládě ‚ne‘!“ zakončila Majerová svůj projev za skandování protestujících „Demisi, demisi!“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…