„Trest smrti!“ Dlouholetý policista se přidal k aktivistům a sepsal krvavý účet vládě za covid

01.06.2021 20:17

Zdevastovaná země, rozdělený národ, zničená ekonomika a moc nad lidmi. Tak shrnul bývalý policista, aktivista Štefan Bartók následky české vlády v době koronaviru, které považuje za zločiny proti lidskosti odpovídající nejvyššímu trestu. Peníze, které měly pomáhat matkám s dětmi, řemeslníkům a těm, kdo se ocitli v tíživé finanční situaci, stát dle jeho slov rozmrhal. Varoval před rozevíráním sociálních nůžek mezi chudými a bohatými, i před rostoucí mocí, do které Češi odevzdávají své životy.

„Trest smrti!“ Dlouholetý policista se přidal k aktivistům a sepsal krvavý účet vládě za covid
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Bývalý policista Štefan Bartók.

Dopad pandemických opatření je podle Bartóka katastrofální téměř všude a jeho rozsah se teprve ukáže: „Stát přišel o miliardy, dokonce o bilion korun a spousta podnikatelů to zabalila. Následky budou ohromné,“ řekl. Za neuvěřitelné pak označil skutečnost, že vláda plánuje na příští rok schodek dalších 390 miliard korun, což je více, než za minulý rok 2020, kdy koronavirus ochromil běžný život. „Hlavně tahle vláda by už dávno neměla vládou být. Tihle lidé z StB by určitě neměli rozhodovat a Alena Schillerová už vůbec ne. Už včera tam byli přesčas,“ uvedl a přidal příklady finančních dopadů ze svého okolí.

Anketa

Chcete, aby KSČM vyslovila nedůvěru Babišově vládě?

14%
86%
hlasovalo: 7864 lidí

Podnikatelé se bojí mluvit, přišli by o peníze

„Když se bavím s kamarádem, co vlastní restauraci, tak dělal a dělá všechno, co může, aby se udržel. Jezdil, rozvážel obědy, na kterých měl minimální výdělek. Nemusím být odborník, abych poznal, že se miliardy vyhodily zbytečně. To snad už vědí všichni a je nezpochybnitelné, že to bude mít dopady na desítky let dopředu.“ Téměř každý má prý finanční problémy, ale ne každý má odvahu promluvit. Důvodem jsou různé příspěvky a dotace od státu kvůli pandemii, i když je stejně považují za nedostatečné. Bojí se, aby o přidělené finance nepřišli, přestože se nemají dobře. Dobu, po kterou stát podnikatelům znemožnil podnikat, považuje Bartók za nesmyslně dlouhou, vláda navíc žádná opatření z jeho pohledu odborně nepodložila, což potvrdil několikrát soud. Zavíralo se podle toho, jak se politici probudili s nápadem dalších restrikcí.

Anketa

Do Poslanecké sněmovny může být zvolen občan, kterému je alespoň 21 let. Je tato hranice správná?

hlasovalo: 13200 lidí
Bartók rovněž vnímá jako velmi varovné zdražování potravin a dalších základních potřeb, hlavně pro seniory a samoživitelky: „Nevidím to moc růžově, protože kde brát ty peníze? Peníze nejsou a není z čeho brát. Já skutečně nevím, kam to ještě půjde. Zase se rozdělujeme na chudé a bohaté. Pro matky samoživitelky to bude zničující. Budeme jíst rohlíky a nebude na máslo, protože máslo bude stát stovku,“ obává se bývalý policista s tím, že se všichni budou muset naučit šetřit. Všechno zlé je prý pro něco dobré, takže nyní vyplouvají na povrch charaktery.

Lidé prodávají své životy za pohodlnost

Důrazně proto varoval před tím, aby lidé vyměnili svůj svobodný život za větší pohodlí. „Charaktery vyplouvají na povrch, takže člověk prodá svůj život za pohodlnost, odevzdá život do rukou státu, aby mohl jít někam bez podmínek,“ sdělil redakci Štefan Bartók a připomněl, že současné očkovací vakcíny nejsou stále oficiálně schválené a jsou v podstatě ve fázi testování: „K čemu mi bude, že budu moci jet na dovolenou, když se jí ani nedožiju? Je to velká vakcinační propaganda a devastace zdraví, životů, ekonomik. Stát je tak zadlužený, jako nikdy nebyl. Tahle vláda s tímhle premiérem totálně zdevastovali zemi, což se nikdy předtím nestalo.“

Politici byli podle něj hluší k odlišným názorům odborníků. Například k dopadům respirátorů na děti kvůli omezenému přísunu vzduchu a podobně. Zmíněnou devastaci země tedy přičítá na vrub politikům: „Je to nejzločinnější vláda, která kdy v této zemi byla. Dopouští se zločinu proti lidskosti a zasloužila by nejtvrdší trest smrti, který byl bohužel zrušen. Zabili třicet tisíc lidí, zničili ekonomiku, zlomili obyvatele a zdevastovali zemi,“ shrnul bývalý policista.

Pakliže nic jiného nezbude, přijde převrat

Na dotaz redakce, zda se Češi vzepřou tak, jako to v pondělí udělali Britové, kteří protestovali na demonstraci proti očkování a omezování práv, odvětil, že česká mainstreamová média o ní ani neinformovala. „Spíše to vědí lidé, kteří si sdílejí odkazy mezi sebou. Věřím, že mainstreamová média tohle nepustí. Hrají v tom všem roli, lžou a všechno převrací a straší lidi. Tak proč by Češi měli vědět o demonstracích v zahraničí? Samozřejmě, že se politici bojí, aby se nezvedla vlna odporu, pravda vystupuje na povrch a věřím, že demonstrace budou platné, pakliže nám nic jiného nezbude. Zase se bude cinkat klíči a bude převrat,“ zauvažoval Bartók s tím, že Češi si to líbit nenechají.

Národ je podle něj hodně zlomený, mnoho Čechů prodalo a prodává svoji duši, nechávají se fascinovat něčím, o čem absolutně nic nevědí, což považuje za obrovské riziko. „Nechávají se očkovat jen proto, aby mohli do sauny nebo do fitka. Aby se nemuseli prokazovat testem, tak si do sebe nechají píchnout něco, co je experimentální? Lidé prodávají svoji duši, přirovnávám to k pohádkám. Čert přijde s dlužním úpisem, podepiš mi to tady vlastní krví a rok si můžeš žít jako pán. Covid vlastně už jen urychlil vývoj, jak jde svět do háje,“ shrnul události.

Bartók: Covidová mafie rozkradla Česko

Velká část financí, které měly pomáhat těm, jež se ocitají v sociální nouzi, ale i podnikatelům a řemeslníkům, byla podle názoru Bartóka promrhána. Například na testy do škol, které nemají žádnou výpovědní hodnotu, do vakcín, které jsou rizikové, přičemž je stále kladen malý důraz na imunitu. Upozornil, že záchyt nakažených ve velkých firmách a ve školách je minimální. „S tím souvisí ohromná moc nad lidmi. Média vystrašila národ do nepříčetnosti, takže jsou spoluviníky vystrašené, zničené země, kde se zbytečně umírá, je zanedbaná péče… jedno souvisí s druhým. Covidová mafie rozkradla tuhle zemi,“ uvedl. Sám se zúčastnil květnové demonstrace a s přáteli rozjíždí další projekty. Připojil se k takzvaným Jízdám za svobodu, které se konají po celé republice a na Náchodsku založili skupinu, se kterou se k akci přidávají.

Všechna současná nařízení pak označil za výsměch. „Vše, co se tu děje, je totální výsměch. Co k tomu říci? Lidé jsou úplně rozdělení, národ je rozdělený,“ řekl. Kontroly a povinnost mít různá potvrzení, aby člověk mohl jít do restaurace, považuje za demagogii. Předkládat dokument, zda je člověk očkován, má negativní test nebo prodělal covid vidí jako porušování ústavních práv: „Co k tomu říct? Pro mě jsou to zločiny proti lidskosti. Porušují se dnes a denně ústavní práva a nechápu, že to soudci nechali zajít takhle daleko. Nevím, možná korupce sahá až do sfér justičních, což je šílenost a hloupost.“ Tady mu vadí především rozdělování společnosti na dvě kategorie. Na ty, kdo se očkovat a testovat nechají, a na ty, kteří to odmítají. Takové rozdělování je podle něj nesmyslné a opakovaně ho přirovnává k druhé světové válce, kdy se občané rozdělovali podle toho, zda jsou židé. „Kam se podíváte, tam je skutečný cirkus,“ uzavřel Štefan Bartók.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Zuzana Koulová

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…