„V pondělí nejezděte do Prahy!“ Zemědělci šikují traktory. Až skončí s ministrem, chtějí udeřit na ČT

13.02.2024 15:57 | Monitoring

Zemědělci už jsou v úzkých! Tisíce se jich i s traktory chystají příští pondělí 19. února zablokovat Prahu. Kritizují zemědělskou politiku a požadují odstoupení vlády od Green Dealu – zvěrstvu proti lidem, sdělili dnes na tiskové konferenci organizátoři protestů. Protest může trvat až čtyři dny. Pokud vláda prosby nevyslyší, slibují ještě rozsáhlejší akci. Od protestu se distancuje Agrární komora i Zemědělský svaz.

„V pondělí nejezděte do Prahy!“ Zemědělci šikují traktory. Až skončí s ministrem, chtějí udeřit na ČT
Foto: Hans Štembera
Popisek: Odborový svaz pracovníků zemědělství a výživy - Asociace svobodných odborů ČR a zemědělských podnikatelů se vyjádřil k jejich plánované demonstraci

Šéf Asociace samostatných odborů Bohumír Dufek uvedl, že v pondělí 19. února v osm ráno započne jízda traktorů na dálnicích u Prahy, jet mají vždy v jednom pruhu, společný cíl bude Ministerstvo zemědělství na pražském Těšnově, kde se předá dopis ministrovi, zdržení zde bude zhruba do 11.30. „Všechny traktory se spojí na dvou hlavních cestách, to znamená na magistrále a z druhé strany od Letňan. Půjde o kolony traktorů, které se budou prolínat. Setkají se u ministerstva, kde by se měl předat dopis ministrovi,“ přiblížil.

Následně se pak přesunou směrem k Malostranskému náměstí, kde bude od 15.00 hodin mítink. „Počítáme s tím, že pokud bude traktorů velké množství, budou parkovat na nábřeží ve dvou řadách,“ uvedl Dufek.

„Drtivá část těch, co to přijedou podpořit, zůstane přes noc na Malostranském náměstí a ráno bude stanoven další program. Uvidíme, jak to bude vypadat v úterý, ve středu a ve čtvrtek, podle toho, jaká bude odezva,“ dodal Dufek.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Natálie Brožovská

Mgr. Ondřej Krutílek byl položen dotaz

Je podle vás správné, že třetí nejsilnější frakce nemá žádné zastoupení ve vedení EP?

Vždyť ti politici zastupují spoustu občanů, kteří jim asi z nějakého důvodu dali svůj hlas. A i když jde zjevně o kritiky toho, jak EU funguje, upřímně, není ta kritika na místě a obecně není kritika potřeba? Nemyslíte, že je třeba, aby se fungování EU změnilo? Na mě to teď působí tak, že tam rozhod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Držím palce, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskuseprvni , 13.02.2024 16:20:04
ať vám vše vyjde. Škoda, že se od akce distanculje kolaborantské vedení agrarní komory a zemědělského svazu. Další aspeňák Středula dělá taky mrtvého brouka.

|  30 |  0

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…