„Vo*e, chceš, aby tady byla feťácká republika? Neberte si do huby Babiše.“ Projížděli jsme krajem vinných "sklépků"

26.06.2021 20:07 | Reportáž

PŘEDVOLEBNÍ REPUBLIKA Ten parlament na to s**e. Dám si kozla za čtyřicet korun a je to normální. Jsou to k***y. Je mi na zvracení už jen když o tom přemýšlím. To jsme se mimo jiné doslechli na jižní Moravě, na území vinných "sklépků" kolem Znojma. Zaškemrali jsme u "klubu" a tohle všechno tam zažili.

„Vo*e, chceš, aby tady byla feťácká republika? Neberte si do huby Babiše.“ Projížděli jsme krajem vinných "sklépků"
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Otevřené sklepy ve Chvalovicích

Žádný Znomjo, vidíš ho dvojmo. Já ho dlouho neviděl a to jsme ze Šatova vyjížděli při slušné viditelnosti zhruba v jedenáct. No, jenže. Ve Chvalovicích byly zrovna otevřené sklepy, tedy konala se tam akce stejného názvu. Za sklenku a nějaké žetony člověk dostal "nefalšovaný" přehled o tom, co tam místní vinaři kují za tekuté pikle. Jsme na území, kterému se říká Znojemská vinařská podoblast.

Sklepní ulička a Žarošané

"Tady jsme vždycky volili KDU-ČSL, alespoň já a mí kámoši. Ale když se dali do spolku s tou pražskou partou, tak ať jdou někam. Ne, volit je nebudu, to radši SPD," prohlásil jeden z návštěvníků otevřených sklepů ve Chvalovicích. Pražskou partou přitom myslel TOP 09. Ostatně zanedlouho tam bude hrát "hevík" Arakain, jejímž zakládajícím zpěvákem byl Aleš Brichta, ortodoxní volič Svobody a přímé demokracie (SPD). Třeba dodat, že Brichta Arakain opustil už v roce 2002.

Anketa

Obáváte se o svobodu slova v České republice?

97%
3%
hlasovalo: 5768 lidí
Ve Chvalovcích hrála cimbálovka a mužský sbor Žarošané založený v roce 2009, který je sice mladý a prý i nevyzrálý, ale zraje jako dobré víno. Zabýval jsem se myšlenkou, jestli se k nim nepřidat a taky nejít "od sklépku ke sklépku". Nicméně pak jsem si uvědomil, že se svým hudebním nadáním by mě zanedlouho nakopali do zadní části těla. Ostatně tu má nezkušený cyklista neustále "v ohni" anebo "v líhni ježků".

Řečnický orgasmus

Jedu, i když to bolí. A dostávám se do vsi a do "klubu", který nemohu prozradit. Ze dvou důvodů.  Mám je rád a nejsem udavač. "My tady ale nechceme turisty," odpověděla mi starší dáma tam. Škemral jsem "dejte mi pít". Nikdo přeci neodvrhne pocestného. Dostal jsem se dovnitř a ona s manželem se pro mě stali přechodnou rodinou. "Měli jsme tady dvanáct kontrol během pár roků, tak se nediv, že jsme tak ostražití. Jsme oba v důchodu a už nemáme zapotřebí se zrovna tímhle trápit. Tak jsme z toho udělali klub," řekl mi on.

A tam jsem zažil lidový řečnický orgasmus. Sedím, mlčím a poslouchám... "Ten parlament na to sere... Dám si kozla za čtyřiačtyřicet korun a je to normální. Jsou to k***y. Je mi blbě a na zvracení už jen když o tom přemýšlím," prohlásil starší pán a později se odkulhal na záchod. "Neberte si do huby Babiše, ten zatím udělal pro republiku nejvíc," vymezil se další v obraně premiéra. "ČSSD a KSČM jsou k smíchu," na to první. "Jestli to, vole, dá Babiš a Šlachta, bude dobře. Tak, jak má být. Vole, cajk," rozhorlil se druhý. Trochu jsem si tam připadal jako udavač ze Švejka. Nepsal jsem si poznámky na klotový rukáv, ale ukládal je do paměti a teď je předkládám vám.

Vláda feťáků

"Chceš, aby ti tady vládli feťáci?" Jsem pořád ve stejném klubu, vole. To stádo vyřčených volů, co máme za sebou, už čítá přes tisíc kusů a další sem chodí ze všech stran. "Vrazej ti tam nadbytečný metry a migranty a budeš platit jak mourovatý. A v tu chvíli vytáhnu kulomet, vole. Největší zlo je ODS, protože nám zakázali volit Zemana, vole. Komunisti byli menší zlo, vole," pokračuje debata.

Ostatně podobné řeči, máte-li zájem, si přečtete v knize Jaroslava Rudiše Český ráj. Je to sice jedna z jeho nejhorších, ale takových "chytráckých perel" je tam habaděj, vole. Nějak se toho hovězího dobytka ne a ne zbavit. "Za komunistů se žilo líp. Lančmítová konzerva byla plná masa a ne jako dnes. Teď to má k masu stejně daleko, jako arab k vepřovýmu. Teď jsem si jednu koupil a nežral to ani pes," pokračují v debatě. Ale za chvíli už svištím do Jaroslavic, do dalších "sklépků".

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: Jan Rychetský

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…