„Vyhlášku sepsal někdo pod vlivem.“ Svobodní přinesli rum a rozjeli protest

03.06.2022 18:25 | Reportáž

Místa, kde se podle nové vyhlášky nesmí v Praze na veřejnosti konzumovat alkohol, musel sepisovat člověk pod vlivem alkoholu. Chtěl jsem, aby se alkohol nesměl konzumovat jen před pražským magistrátem. To nám řekli zástupci strany Svobodní při svém pátečním happeningu na Václavském náměstí. Měli tam s sebou diplomatický kufřík s šesti panáky rumu, se dvěma lahvemi coly a s otvírákem, s nímž půjde aktuální vyhlášku obejít.

„Vyhlášku sepsal někdo pod vlivem.“ Svobodní přinesli rum a rozjeli protest
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petice proti vyhlášce o zákazu pití alkoholu na veřejných místech v Praze

„V té rozmáhající se pandemii zákazů přibyl další nesmyslný zákaz. Politici dostali choutky začít se lidem vměšovat do života úplně ve všem. Když si všimli, že jim prošlo zakázat jim chodit do práce, dětem do školy a tak dále, tak jsou při chuti,“ sdělil předseda Svobodných Libor Vondráček. Stáli jsme v horní části Václavského náměstí v Praze, kde se konal happening proti fungl nové „alkoholové vyhlášce“.

Magistrát pod vlivem

„Výklad těch nařízení je různý. Při projednávání se zjistilo, že vadí i načatá láhev. Také se ve vyhlášce objevila i místa, která na mapě nenajdete. Asi ji někdo sepisoval také pod vlivem alkoholu. Je to nepřehledné. Aby se člověk koukal při procházce Prahou do mapy, kde může, a kde ne. Možná vznikne nějaká chytrá aplikace, která lidi upozorní. Je to nesmysl a symptom toho, že dnes se politici snaží lidem stále více vstupovat do života a řídit jim ho,“ povzdechl si ještě Vondráček.

O vyhlášce, která aktualizuje místa se zákazem konzumace alkoholu v Praze, se hlasovalo nedávno – a Svobodní chtěli rychle zareagovat protestem.

„Jako první jsem se přihlásil do rozpravy s vystoupením, které vzbudilo v zastupitelstvu rozruch. Až poměrně nečekaný. Potom mi zástupci Pirátů řekli, že s vyhláškou také nesouhlasí. To mě překvapilo, protože očekávám, že dokument, který projde radou do zastupitelstva, bude mít silnou koaliční podporu. Navíc jde o stranu pražského primátora a někteří Piráti na Praze 1 ji stejně podpořili,“ vzpomenul člen pražského zastupitelstva Jiří Kubíček na schvalování.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jan Rychetský

Mgr. Ondřej Krutílek byl položen dotaz

Je podle vás správné, že třetí nejsilnější frakce nemá žádné zastoupení ve vedení EP?

Vždyť ti politici zastupují spoustu občanů, kteří jim asi z nějakého důvodu dali svůj hlas. A i když jde zjevně o kritiky toho, jak EU funguje, upřímně, není ta kritika na místě a obecně není kritika potřeba? Nemyslíte, že je třeba, aby se fungování EU změnilo? Na mě to teď působí tak, že tam rozhod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…