„Zamyslete se, k čemu Sněmovna proti Babišovi měla sloužit.“ Vážné doporučení voličům je tu

21.03.2024 15:31 | Monitoring

Jak blízko máme k Orwellovi? Ideozločin, vaporizace, likvidace nepohodlných myšlenek a jejich nositelů atd. To známe z románu George Orwella 1984, ale čím dál víc to vidíme i kolem sebe, v naší žhavé současnosti. Přesně v duchu Orwellových dystopických fantazií probíhalo zvláštní zasedání Poslanecké sněmovny na téma Andrej Babiš = bezpečnostní riziko.

„Zamyslete se, k čemu Sněmovna proti Babišovi měla sloužit.“ Vážné doporučení voličům je tu
Foto: Repro Youtoube
Popisek: Vladimír Franta a Petr Žantovský

Celé to truchlivé divadlo potvrdilo dávno už zřejmou skutečnost. Naše slavná pětikoaliční vláda není schopná dělat nic pořádného, věcného, potřebného, a proto, aby odlákala pozornost publika, vymýšlí podobné nesmysly, jako že je šéf opozice bezpečnostním rizikem. Silně to připomíná totalitní časy s tím rozdílem, že (zatím ještě) ten opoziční politik smí vstoupit do budovy Parlamentu a něco tam říkat. To před rokem 1989 nebylo. Ale víc rozdílů nenajdeme. Na Babišovu hlavu se sesypalo tolik prázdných nálepek a označení, že by to ani psí hlava neunesla. Andrej Babiš vysekl dlouhý projev, kde své protivníky utřel jak máslo na chléb, lapidárněji to asi vyjádřit nejde. Byl věcný, bez obvyklých silných emocí, a tím působivější. Pokládal koalici řečnické otázky, na něž by nikdo z jejích řad nedokázal odpovědět. Pokud nic jiného, pro ty, kdo to sledovali, to je vážný důvod k zamyšlení u příštích volebních uren, k čemuž to nepochybně také mělo sloužit.

Podrobný rozbor této situace i věcí souvisejících můžete zhlédnout v dalším dílu cyklu O lecčems a mnohém připravovaném Vladimírem Frantou a Petrem Žantovským. 

Všechny díly cyklu najdete zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Martin Huml

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Zoufalý člověk , Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseMivoj , 21.03.2024 16:43:39
dělá zoufalé činy,,A nutela a spol jsou evidentně hodně zoufalý když nafukují pitomosti,,Výsledek bude že velká část voličů zjistí že si opravdu s ničím nedokážou poradit,, Vymýšlí zástupné problémy a ty vážné neřeší,,A voliči to už ví,,5ka pohřbívá sama sebe

|  15 |  0

Další články z rubriky

Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

6:45 Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

Nebude trvat dlouho a budou to dva roky, co došlo k sabotáži plynovodu Nord Stream, který zásoboval …