150 Kč za televizi, 60 Kč za rádio. „Rád si připlatím, nemám problém,“ zní

12.06.2023 22:40 | Ze sítí

Koncesionářské poplatky by se měly zvýšit o 15 korun. Navrhla to Česká televize a Český rozhlas. V Senátu to prozradil generální ředitel České televize Petr Dvořák. Za Českou televizi to nyní bude 150 Kč a za rozhlas 60 Kč. Mnozí na sociálních sítích souhlasí. „Platit je přirozené“ a „zaplatím si rád“ zaznělo. Poplatek je navíc ve výši jednoho lahvového piva.

150 Kč za televizi, 60 Kč za rádio. „Rád si připlatím, nemám problém,“ zní
Foto: Hans Štembera
Popisek: Česká televize, ilustrační foto

Česká televize spolu s Českým rozhlasem navrhují zvýšit koncesionářský poplatek o 15 korun. V debatě v Senátu tak sdělil generální ředitel České televize Petr Dvořák. Poplatek by se tak zvýšil na 150 korun za Českou televizi a na 60 za rozhlas.

Spolupracovník Reflexu Jiří Štefek už na Twitteru předvídá negativní ohlasy tohoto prohlášení u odpůrců veřejnoprávních médií. Zvýšení poplatku je podle jeho slov na úrovni ceny lahvového piva. „Předpokládám, že odpůrci veřejnoprávních médií již shánějí příběhy lidí, které mírné zdražení poplatku na úrovni ceny jednoho lahváče uvrhne do chudoby…,“ napsal na sociální síť.

Přikyvuje mu na to další uživatel Twitteru s tím, že nejvíce se budou pravděpodobně ozývat lidé, kteří tyto poplatky stejně neplatí. „A který to stejně ani neplatěj teď a nikdy neplatili… To je jak s poštou, nikdo tam nechodil, když musel, a teď fňukaj, že rušej pobočky,“ přirovnává uživatel situaci k té, když se rušilo 300 poboček pošty.

Influencer Sváťa Barek napsal: „Objektivní veřejnoprávní médium je základem zdravé demokracie. Rád si připlatím!“

Jiný uživatel se zvýšením také souhlasí a dodává, že poplatek měl být vyšší už dávno. Poplatek za Českou televizi se nezvyšoval už od roku 2008 a ten rozhlasový od roku 2005.

S růstem poplatků nemá problém ani uživatel Petr Urválek. Nárůst je podle něj navíc zcela minimální. „To je podle mého zcela minimální nárůst,“ míní.

„Nemám s tím problém. A to i přesto, že na TV téměř nekoukám a rádio neposlouchám. Ovšem nějaká tvorba ČT stojí zpětné kouknutí na iVysílání a iRozhlas má spoustu super podcastů. Platit za to mi přijde přirozené,“ vyjádřil se další uživatel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luk

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Paradox. Platíme si za debilizaci., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseProbuzený , 13.06.2023 8:14:11
Zprávy ČT, jsou jako za socíku na vojně PŠM. Rozdíl je jen v tom, že vojín, si za to vymývání mozku nemusel platit a většina, to pojímala jako zábavu.

|  8 |  0

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…