A to nevíte, co bylo pak! Železný vyběhl za Ševčíkem. I jeho vlastní se do něj trefují

23.09.2023 10:10 | Monitoring

Debata o konsolidačním balíčku v pořadu Události, komentáře ČT24 začala ostrou přestřelkou mezi děkanem VŠE Miroslavem Ševčíkem a moderátorem Jakubem Železným. Další host ve studiu Patrik Nacher (ANO) dal hlavu do dlaní a na sociální síti X následně popsal i to, co se dělo po skončení relace. „Narazili na sebe dva šílenci, kteří si poměřovali svoje ego na úkor tématu a diváků. Tečka," napsal také Nacher k tomu, čeho byl svědkem ve studiu.

A to nevíte, co bylo pak! Železný vyběhl za Ševčíkem. I jeho vlastní se do něj trefují
Foto: Repro ČT
Popisek: Miroslav Ševčík a Patrik Nacher v Událostech komentářích

„Nejzbytečnější moje 4 minuty v České televizi ever…" poznamenal po vysílání na svém profilu na sociální síti X Patrik Nacher. V diskuzi následně poznamenal, že přemýšlel o tom, že ze studia odejde. 

„Narazili na sebe dva šílenci, kteří si poměřovali svoje ego na úkor tématu a diváků. Tečka," dodal Nacher.

„A to nevíte, co následovalo po skončení naší části v místnosti před studiem, kam vyběhl moderátor za Ševčíkem… Super páteční večer," zakončil pak ještě Nacher.

„Silvestr 2023, nic lepšího jsem dlouho neviděl," konstatuje jeden z uživatelů sociální sítě. „Jako sorry, ale Ševčík si namazal Železnýho na chleba," zareagoval jeden z diskutérů. A další se přidal. „Vnímám to taky tak. A to Ševčíka rozhodně nemusím a považuju ho za Kašpara. Ale toho novináře celkově rozsekal," poznamenal.

„4 nejlepší minuty v dějinách Událostí, komentářů. A Patrik Nacher by si evidentně přál být na jiné planetě," konstatuje další uživatel.

„Když si pozvete děkana významné ekonomické fakulty do debaty o konsolidačním balíčku, čekáte brilantní analýzu, nadhled, kontext. Nesmí to ale být Miroslav Ševčík, který se už 3 měsíce vzpírá svému odvolání. Nepřišel jako děkan, vyslala ho SPD, takže mluvil o ,dezolátním balíčku'," okomentoval celou věc Václav Dolejší, reportér Seznam Zpráv.

„Moderátor zkusí váš přístup ad hominem. Ševčík se nedá, moderátor ztratí naprosto kontrolu na diskusí, Ševčík rozjede svůj monolog k tématu, moderátor v chaosu prosí, aby se tam neargumentovalo ad hominem. Sranda, jak se patří," zareagoval diskutér.

„Jak se vám libí obnovené vysílání České sody…a za koho se převlékl Petr Čtvrtníček?" ptá se další uživatel.

A dočkal se odpovědi: „Ševčík je čů*ák, to samozřejmě víme, ale Železný svým aktivismem tak akorát dává těmto dementům z Trikolory a SPD náboje proti České televizi. To opravdu vyvážené nebylo, byť Železného v jádru chápu a asi bych to taky nevydržel, kdybych měl Ševčíka ve studiu."

„Železnýho nemusím, ale Ševčík jede teda slušnou demagogii... nepřišlo mi, že by to Železný mohl uhrát nějak lépe..." konstatuje další.

„Je mi moc líto, že to musím takhle napsat, ale pan Železný to prostě nezvládnul. O tom, co je pan Ševčík za člověka, přitom polemiku vůbec nevedu." konstatuje další uživatelka.

„Dle tohoto úryvku se debata nepovedla a za mě vyhrál bohužel Ševčík. Udělal prohlášení, které chtěl a jeho ovečky slyší právě na hesla a nepodložené názory. Moderátor propásl příležitost konfrontovat znění Ševčíkova prohlášení a názory vzhledem k politické a ekonomické realitě," poznamenala další pisatelka.

„Místo soustředění se na diskreditaci Ševčíkova názoru na základě jeho minulosti, která je dezolátní scéně ukradená. Mohl ho dostat do polohy, kde by musel odpovídat věcně a navrhovat konkrétní kroky ke zlepšení budoucnosti, a to je obrovský prostor pro vyvracení populistických tvrzení," dodala.

„Ten Železný je trapný. A myslí si přitom, jak ho převezl," konstatuje další uživatel.

Anketa

Zvládl podle vašeho názoru moderátor ČT Jakub Železný páteční debatu s Miroslavem Ševčíkem v Událostech, komentářích?

1%
98%
hlasovalo: 11911 lidí
„Jo, celkem trapné především od moderátora Jakuba Železného, co tam 2krát připomíná historii pouze u jednoho, místo toho, aby se začal ptát k věci… a když dá slovo, tak hned zastavuje, že se neptal, to byl teda dost trapný začátek, celkem nic důležitého … takže ztracených těch pár minut … jako po delší době jsem viděl ČT24, ale dneska si říkám, za co chce vláda zvyšovat příspěvky, zbytečně, naopak, některé pořady bych vyřadil ze systému příjmu z poplatků jako třeba po dnešku Události, komentáře, a nechal bych to na dobrovolnosti, a pokud se neuživí jako jiný pořady na internetu či podcasty, tak potom existovat nemusí, nebo to chce jiné moderátory…" poznamenal další uživatel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: Vanda Efnerová

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

A co na to napsat , Železný se ukázal jako hlupák a Ševčík na to reagoval docela přirozeně., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseMiloš Černík 1 , 23.09.2023 11:16:51
Železný jako celá jeho lžitelevize je postavena na urážení a nálepkování oponentů nemajíc proti nim žádné argumenty jen dehonestační nálepky. A Ševčík si s tímto prestitutem vytřel konečník.

|  21 |  0

Další články z rubriky

„Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

4:44 „Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

Necelý týden před oslavami osvobození se v Plzni uskutečnily česko-německé, respektive bavorské dny …