Absurdní! Část pražských politiků si hraje na ministry zahraničí... Marek Benda řádil u Xavera. Sekl i spolustraníka Novotného

07.05.2020 16:59 | Zprávy

Poslanec Marek Benda (ODS) zhodnotil vládní kroky v době koronavirové krize jako zpočátku dobré, ale ke konci katastrofální. „Tam je moje hodnocení vlády 4 mínus. To je strašný, ta neschopnost vlády doručit pomoc těm, kteří ji potřebují,“ prohlásil Benda. Vyzval také opoziční středopravicové strany, aby se spojily a společně porazily kabinet premiéra Andreje Babiše v příštích volbách.

Absurdní! Část pražských politiků si hraje na ministry zahraničí... Marek Benda řádil u Xavera. Sekl i spolustraníka Novotného
Foto: Repro XTV
Popisek: Poslanec Marek Benda v JB Talk na XTV

V koronavirové krizi, která zemi zasáhla, je podle Bendy nutno rozlišit dvě fáze. „První je fáze náběhu epidemie, kde při znalostech, které měla vláda k dispozici, asi opravdu nikdo netušil, co se odehrává. To, že vláda zastavila celou zemi, to bych jim dal ještě absolutorium,“ prohlásil Benda v rozhovoru pro XTV s tím, že možná se za pár let ukáže, že to nebylo správné rozhodnutí, ale po bitvě je každý generál.

„Vlastně ještě před tím byla fáze před výskytem koronaviru, kdy ministr Vojtěch fatálně selhal,“ vracel se ještě Benda na konec ledna, kdy ministr zdravotnictví Adam Vojtěch v Poslanecké sněmovně všechny ubezpečoval, že roušek a ostatního vybavení je dostatek.

Velké problémy pak podle Bendy nastaly v době vrcholící krize, kdy premiér Andrej Babiš „sliboval, kde všude osobně rozveze roušky a ukázalo se, že zdravotnictví je naprosto nepřipravené“. Připomněl také odklady zřízení krizového štábu a chaotičnost některých rozhodnutí.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: jma

Mgr. Ondřej Krutílek byl položen dotaz

Je podle vás správné, že třetí nejsilnější frakce nemá žádné zastoupení ve vedení EP?

Vždyť ti politici zastupují spoustu občanů, kteří jim asi z nějakého důvodu dali svůj hlas. A i když jde zjevně o kritiky toho, jak EU funguje, upřímně, není ta kritika na místě a obecně není kritika potřeba? Nemyslíte, že je třeba, aby se fungování EU změnilo? Na mě to teď působí tak, že tam rozhod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…