Adresy jsou soukromý majetek. Nejen poslanců, ale i živnostníků, jsou přesvědčeny Podnikatelské odbory

18.02.2022 15:39

Poslanci napříč politickým spektrem velmi tvrdě odsoudili inciativu Chcípl PES, která během projednávání novely pandemického zákona zveřejnila soukromé adresy členů Poslanecké sněmovny. Ministr vnitra Vít Rakušan (STAN) dokonce vyzval policii, aby ochránila rodiny poslanců. Doslova za hulvátství tento krok aktivistů označil předseda spolku Podnikatelské odbory Radomil Bábek. Zároveň však upozornil na důležitou paralelu a vyzval poslance k jasné akci.

Adresy jsou soukromý majetek. Nejen poslanců, ale i živnostníků, jsou přesvědčeny Podnikatelské odbory
Foto: repro Youtube, BR
Popisek: Předseda Podnikatelských odborů Radomil Bábek

„Napsal jsem, že zveřejnění soukromých adres poslanců a vyzývání k demonstrování u jejich domů a bytů, je hulvátství. Mnozí z vás to uznávají, ale také namítají, že kdyby se poslanci chovali, jak mají, nic takového by se nestalo. Do jisté míry s tím souhlasím, protože platí, že kdo seje vítr, sklidí bouři. Každá reakce však musí být adekvátní. Nežijeme v protektorátu Böhmen und Mähren, kdy bylo oprávněné bránit se násilí násilím. My, a je nutné to zdůraznit, pořád žijeme v demokratické zemi a pořád máme jistou míru svobody. Proto jsem proti takovým krokům, jako je zveřejňování soukromých adres poslanců,“ uvedl Radomil Bábek, předseda zapsaného spolku Podnikatelské odbory, který jasně konstatoval, že je proti zveřejňování soukromých adres kohokoli, kdo to neudělá dobrovolně. 
 

Anketa

Vyčítáte Okamurově SPD, že obstrukcemi blokuje pandemický zákon?

hlasovalo: 34129 lidí
Bábek zároveň důrazně upozornil, že to stejné se týká i podnikatelů a živnostníků. „Naše soukromé adresy, datum narození či rodné číslo, a naše firmy, jejich stav a finance, to vše je každému veřejně a anonymně dostupné,“ upozornil Bábek, který zdůraznil, že Podnikatelské odbory mají už dlouho připraven projekt, kterým se budou snažit přimět stát, aby tuto nepřijatelnou praxi změnil. 
 
„Chceme, aby byl změněn zákon o veřejných rejstřících tak, aby se nemohl nikdo jen tak anonymně hrabat v našich osobních datech či finančních údajích. To není veřejný majetek, naše osobní data patří jen nám,“ vyzval Bábek. „Myslím si, že v této situaci, kdy se poslanci tak tvrdě, někteří pravda až hystericky, vymezili proti zveřejňování jejich soukromých adres, nemůžou jinak, než náš požadavek podpořit. Jinak by to přece bylo ryzí pokrytectví, no ne?“ uzavřel Radomil Bábek. 
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…