Anální výrok. Kalousek naštvaně udeřil. Tuší, že dopadne špatně

14.11.2018 12:01

Sněmovnu nejspíš čeká hlasování o nedůvěře vládě. Opozice, která v úterý ohlásila zájem na jeho vyvolání, má pro tento krok dostatek hlasů a sběr se podle informací z poslaneckých klubů velmi daří. A jak bude toto hlasování vypadat? Například opoziční tribun a exministr financí Miroslav Kalousek očekává dramatický souboj v lezení do útrob předsedy vlády.

Anální výrok. Kalousek naštvaně udeřil. Tuší, že dopadne špatně
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Kalousek

Ve středu ráno se Tomio Okamura sešel na Úřadu vlády s premiérem Andrejem Babišem a po schůzce ohlásil, že SPD je připravena tolerovat vládu, která bude složena z odborníků a bude respektovat programové priority SPD.

Anketa

Má premiér Andrej Babiš po slovech svého syna vaši lidskou důvěru?

89%
11%
hlasovalo: 38986 lidí

Kromě něj se Babiš sešel s vicepremiérem a ministrem vnitra Janem Hamáčkem z ČSSD, který od premiéra žádal vysvětlení nových skutečností v kauze Čapí hnízdo. Na základě tohoto vysvětlení se ČSSD chtěla rozhodnout, zda zůstane v koaliční vládě.

Nakonec se Babiš sešel ještě s předsedou KSČM Vojtěchem Filipem.

Bývalý ministr financí Miroslav Kalousek reagoval na tento vývoj „análním“ příměrem: „Na procesu vyslovení nedůvěry vládě bude napínavý jediný moment: Souboj mezi Janem Hamáčkem a Tomio Okamurou o prvenství, kdo z nich tam Andreji Babišovi vleze hlouběji.“

 

 

Tento bonmot posléze Kalousek zopakoval i na kameru České televize. Redaktorka jej pak požádala, aby řekl, jak tato slova myslí. „Tak jak jsem je řekl, myslím, že jsou naprosto srozumitelná,“ opáčil předseda klubu TOP 09.

Redaktorku ještě zajímalo, jak vnímá to, že nyní Okamura hovoří o podpoře Babišovy vlády, když ještě den předtím stál na společné tiskovce i s TOP 09 a požadoval Babišovu demisi. „Vnímám to tak, jak jsem to řekl ve své první větě,“ odkázal Kalousek opět na svůj anální příměr a mile se přitom usmál do kamery.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…