Andrej Babiš jako příští prezident? Už se na to uzavírají sázky

03.08.2019 11:32

Komentátorka serveru Echo24.cz Lenka Zlámalová se rozhovořila v pořadu Insider o tom, že premiér Andrej Babiš (ANO) v budoucnosti neusedne na Hradě. Dokonce se o to vsadila... Řeč byla také o vrchní státní zástupkyni Lence Bradáčové a o šéfovi odborů Josefu Středulovi.

Andrej Babiš jako příští prezident? Už se na to uzavírají sázky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Andrej Babiš

„Babiš bude před soudem, ale ne v kriminále,“ hovoří Zlámalová. I z toho důvodu je podle ní mimo hru o Pražský hrad. Strany si podle ní uvědomují, že přímou volbou prezidenta došlo k posílení moci prezidenta. „Všichni si to uvědomují a nikdo nemá řešení. Neviděla jsem nějakou snahu, kdy by se ukázali dobří kandidáti...“ poznamenala Zlámalová. 

Bude prezidentem Andrej Babiš? „Nebude prezidentem Andrej Babiš,“ zdůraznila Zlámalová a na nabídku případné sázky opáčila: „O co? Andrej Babiš nebude prezidentem,“ dodala Zlámalová a poukázala na to, že pochybuje, že by do pěti let byl ukončen soudní proces s Babišem. „Vzhledem k tomu, jak prodlužoval trestní řízení...“ A přitom je to dle jejích slov jednoduchá zlodějina. „Ten člověk si myslel, že je beztrestnej, tak to tady řezničil,“ uvedla. Nakonec vskutku k sázce došlo – o láhev vína. 

Následně se Zlámalová vyjádřila ke kandidatuře psychiatra Cyrila Höschla, který však podle ní kandidovat nebude. „Nechce to. Má svůj ústav v Klecanech...“ podotkla a zmínila dvě jména, která by podle ní na Hradě mohla usednout – Josef  Středula a Lenka Bradáčová. „Jeden to říká velmi natvrdo, že to chce... A druhá to neříká, neboť by se musela aktuálně vzdát funkce. Ale když umíš číst její výroky, tak to chce dělat,“ zmínila. „Ani jednoho z nich nepovažuji za tragédii,“ dodala. 

Rozhovor najdete ZDE.

Zlámalová rovněž v rozhovoru varuje před tím, že přijde totální socialismus. Uvedla, že s našimi životy zamává nástup privilegované „ekošlechty“, necitlivé experimenty s elektromobilitou nebo se zdaňováním a s vyvlastňováním bytů. Tento trend pro ni symbolizuje nástup Pirátů. Jejich politiku Zlámalová nazývá „gulag s wifinou“. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…