Andrej Babiš vytáhl řetězovku. A vrchní elf se z toho může zbláznit

05.06.2019 16:08

Premiér Andrej Babiš (ANO) i tuto neděli uveřejnil provolání k národu, které uvozuje již notoricky známým oslovením „čau lidi“. Mimo jiné v něm ocenil jeden z řetězových e-mailů, ve kterém se dočkal zastání. Bohumil Kartous, mluvčí tzv. českých elfů bojujících s internetovými trolly, se za to do předsedy vlády pustil.

Andrej Babiš vytáhl řetězovku. A vrchní elf se z toho může zbláznit
Foto: Hans Štembera
Popisek: Demonstrace proti premiérovi Andreji Babišovi a ministryni Marii Benešové na Václavském náměstí. Příští se uskuteční v neděli 23.6. na Letné

Předseda vlády Andrej Babiš (ANO) se dál zlobí, že česká média upozorňují na jeho střet zájmů. Na svou obranu použil jeden z řetězových e-mailů, který koluje mezi občany.

„Taky se ke mně dostala ŘETĚZOVKA. Tak se říká dlouhým hromadným mailům. Posílají si je mezi sebou hlavně lidi, co nepoužívají Facebook. Prý je to docela fenomén. A vlastně mě překvapilo, jak jsou schopní si tím docela slušně nahradit tradiční média. Třeba v tom analytickém mailu, co se ke mně dostal teď, jeden pán velmi systematicky vypočítává, kolik stovek miliard se BEZTRESTNĚ rozkradlo za panování minulých vlád, a jmenuje jednotlivé kauzy. Evidentně nejsem sám, koho štve, že se v médiích pořád řeší akorát Babiš,“ napsal šéf kabinetu na sociální síti Facebook.

Mluvčí českých elfů, kteří bojují proti internetovým trollům šířícím i řetězové e-maily, Bohumil Kartous na to reagoval prohlášením, že premiér projevil velmi nízkou úroveň mediální gramotnosti.

„Premiér @AndrejBabis projevil velmi nízkou úroveň mediální gramotnosti, když označil obsah jakéhosi řetězáku za analytický a řetězové e-maily šířící masivně dezinformace za ‚slušnou náhradu tradičních médií‘. Doporučujeme panu premiérovi sledovat reporty Českých elfů,“ vzkázal Babišovi mluvčí elfů a pracovník informačního centra o vzdělání EDUin.

Není bez zajímavosti, že Babiš na sociální síti před pár dny odkázal také na text serveru Česká pozice z prosince 2018, kde tehdejší člen hnutí ANO Václav Makrlík vykreslil Babiše mimo jiné téměř jako mučedníka.

„Kdyby Babiš nebyl přesvědčen, že je schopný svou vizi českého státu uskutečnit, nikdy by nemohl snést špínu a nevybíravé útoky na svou osobu a rodinu. Neznám v historii politickou osobnost (snad kromě Ježíše a náboženských mučedníků), která by na cestě za svou pravdou snesla tolik sprostoty, kopanců, vulgárních urážek a podrazů od svých oponentů,“ napsal Marklík.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…