Ať Benešová vypadne! Jakuba Jandu chytl amok. A přidali se Kalousek, Šídlo, Pilip, Jurečka a další

26.06.2019 20:40

Bylo mi toho na počátku působení ve vládě vyčítáno hodně, ale nic na mě nemají. Ti, kteří mě dneska nálepkují, mají sami problémy, protože si některé pamatuji z telefonních odposlechů, řekla ministryně spravedlnosti Marie Benešová. Ve Sněmovně si vysloužila potlesk, zbytek Česka nevěřil tomu, co slyší. Nemůže mít snad spolek Milion chvilek chvilku klid?

Ať Benešová vypadne! Jakuba Jandu chytl amok. A přidali se Kalousek, Šídlo, Pilip, Jurečka a další
Foto: Hans Štembera
Popisek: Marie Benešová

Jindřich Šídlo na svém twitteru výrok ministryně spravedlnosti okomentoval stručně a výstižně. „Některé z vás si pamatuju z odposlechů, řekla ministryně spravedlností ve Sněmovně. Česko is úplně fucked.“

Alexandr Mitrofanov její slova považuje za legitimizaci protestů proti její osobě. Spolek Milion chvilek by tak přeci jen v reakci na tento výrok mohl uspořádat další setkání ještě během léta. Mluvčí hnutí Benjamin Roll hovořil v rozhovoru pro Český rozhlas Plus o tom, že jsou připraveni další demonstraci svolat, bude-li to situace vyžadovat.

Anketa

Myslíte, že Andrej Babiš bude premiérem až do konce tohoto volebního období?

96%
4%
hlasovalo: 26630 lidí

„Když ministryně spravedlnosti vyhrožuje ve Sněmovně svým kritikům, že si je pamatuje z telefonních odposlechů, zcela tím legitimizuje protestní demonstrace proti své osobě,“ napsal Mitrofanov na twitteru.

Dále reagoval dokonce Miroslav Kalousek, který Marii Benešovou označil za političku minulosti. „Málo platné, Marie Benešová je politik minulosti. Ona si pamatuje z minulých odposlechů. Politici ‚nových pořádků‘ jsou politici budoucnosti. Ti si připomenou z budoucích odposlechů.“

Bývalý ministr zemědělství Marian Jurečka se nevěřícně raději hned dvakrát ujišťoval u svých sledujících, jestli slyšel dobře.

„Slyšel jsem správně? Že ministryně spravedlnosti právě teď říká ve Sněmovně na adresu svých kritiků, že si je pamatuje z telefonních odposlechů? Fakt jsem slyšel dobře?“ vyjádřil své znepokojení příspěvkem na twitteru.

Neopatrným výrokem Benešová vytočila i Jakuba Jandu. Ten vyjádřil své přání, aby „okamžitě vypadla z vlády a veřejného života“.

„UŽ DOST Pokud ministryně spravedlnosti veřejně vyhlašuje, že zná osobní problémy svých kritiků z policejních odposlechů, tak by měla okamžitě vypadnout z vlády a veřejného života. Tady nejsme v Rusku či na Balkáně,“ rozčílil se Janda.

Vtípek si neodpustil bývalý ministr školství Ivan Pilip, který celou situaci překlopil tak, aby vyhovovala i ministrům dalších resortů.

„Po Marii Benešové se o slovo přihlásila Alena Schillerová, aby své kritiky upozornila, že si pamatuje leccos z jejich daňových přiznání a potom Adam Vojtěch s varováním, že nezapomněl nic z obsahu jejich zdravotních karet,“ vtipkoval Ivan Pilip.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Marek Korejs

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…