Ať se živí, jak umí. Absolventi filozofických fakult... Blaško v Partii udeřil na politické neziskovky. Zdechovský vyletěl

07.08.2022 13:20 | Zprávy

V nedělní Partii Plus na CNN Prima News zasedli europoslanci Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL), Hynek Blaško (SPD) a Ondřej Kovařík (za ANO). Na dálku se připojil i Alexandr Vondra (ODS). Blaško obvinil banky, že okrádají české občany, a konstatoval, že pokud jde o Česko, tak je vůči EU v pozici lokaje. Zdechovský se obul do prodejců pohonných hmot. A Vondra vypakoval Andreje Babiše zpátky na Slovensko.

Ať se živí, jak umí. Absolventi filozofických fakult... Blaško v Partii udeřil na politické neziskovky. Zdechovský vyletěl
Foto: Screen: CNN Prima News
Popisek: Europoslanec Hynek Blaško (SPD).

Ceny energií v Česku nadále rostou. Lidem má pomoct energetický tarif připravený vládou, ale dosud není ve všech detailech jasné, jak má ta pomoc vypadat. A tady to ministr průmyslu za STAN Jozef Síkela, který tarif připravil, schytal od všech. I od svých koaličních kolegů.

„Určitě to problém je, v tomhle nikoho nebudu šetřit. Tady je potřeba být víc komunikativní, tady myslím ministra průmyslu Jozefa Síkelu (za STAN), protože nedokážu hájit něco, co sám neznám. Já si myslím, že ta komunikace není nejlepší. Opravdu není velmi dobrá. Já jako člen předsednictva KDU-ČSL možná dostávám víc informací než běžný občan, ale není to tam, jak ta pomoc bude vypadat, hlavně k živnostníkům a podnikatelům,“ obul se Zdechovský do Síkely.

„Určitě by ta komunikace měla být lepší, hlasitější a přehlednější,“ přisadil si Alexandr Vondra.

Ale jedním dechem dodal, že energetická krize vyvolává složitou dobu, ve které se Síkela a vláda starali především o to, aby zajistili dodávky plynu na zimu. „To si myslím, že učinili poměrně dobře, protože zásobníky jsou de facto plné. Máme také prostor k čerpání zkapalněného plynu i s těmi tranzitními cestami, jak ten plyn do Česka dostat, a do třetice jsme dojednali tu evropskou solidaritu,“ připomněll Vondra.

„Počkejme ještě, protože ten systém musí být hotov do 1. října. Nějaký čas tu ještě je, i když chápu tu nejistotu těch lidí,“ doplnil Vondra.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Tomio Okamura byl položen dotaz

bydlení

Stát musí převzít plnou odpovědnost za bytovou politiku a zajistit pro mladé lidi dostatečné kapacity cenově dostupného bydlení. Co touto vaší větou přesně myslíte? A jaká cena za bydlení je podle vás v pořádku? A jak byste řešili problém, že na řadě míst, kde je největší poptávka po bydlení, není u...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…