Au. Toto srovnání Jana Farského zaskočí

11.01.2022 13:11 | Ze sítí

Včera poslanec hnutí STAN Jan Farský informoval o svém záměru strávit půl roku v USA. Odlétá podle svých slov už ve čtvrtek. Poslanecký mandát si prozatím ponechá. Na jeho rozhodnutí mimo jiné reagovala i předsedkyně KSČM Kateřina Konečná nebo europoslanec Jan Zahradil (ODS).

Au. Toto srovnání Jana Farského zaskočí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jan Farský

„A my se chodíme do Ameriky učit, víte co? My se od amerických kapitalistů chodíme učit, jak vám zakroutiti krk. A vy víte, že američtí kapitalisté jsou v tom mistry,“ rozčílila se citátem Klementa Gottwalda na svém facebookovém profilu předsedkyně KSČM Kateřina Konečná.

„Myslím, že jako poslanec s platem, o němž si většina občanů může nechat jen zdát, by měl buď vykonávat mandát, nebo jej složit. Tohle je nebetyčná drzost nechat se zvolit a pak odjet na půl roku na prázdniny,“ dodala.

Ing. Jan Zahradil

  • ODS
  • Řekněme NE evropské federaci!
  • europoslanec

Svůj názor vyjádřil i europoslanec Jan Zahradil (ODS). „Můj názor: Mohla to být nabída nikoliv primárně z Oregon State University. Což jistíme, pokud se pan Farský stane někdy v budoucnu předsedou výboru pro kontrolu některé zpravodajské služby. Nebo zafunguje v neziskovce, postavené na podobných grantech jako třeba Evropské hodnoty,“ sdělil Zahradil.

„Nebyls ty ten, co vždy za vším odmítal vidět a hledat spiklenecké teorie? Nebo to v případě USA neplatí?“ zmínil na adresu Zahradila Pavel Drobil, někdejší ministr životního prostředí za ODS.

„Tak něco se člověk přece jen v průběhu let dozví. Žádnou tajemnou konspiraci v tom nehledej. Běžné všude ve světě,“ zareagoval Zahradil.

„Fulbrigtova komise podpořila můj projekt How to Transform 250 Years of U.S. Federalism Into a Road Map for the Next 25 Years of the EU?, který díky stipendiu této prestižní organizace dostanu možnost realizovat na Oregon State University,“ oznámil včera Farský a rezignoval na post předsedy poslaneckého klubu hnutí STAN. Mandát poslance si však ponechal, za což od některých sklidil kritiku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…