Až nebude rozpočet, bude to vaše vina! Hádka ČSSD s KSČM

18.12.2020 7:18

ČSSD by měla vzít rozum do hrsti! Ne! To komunisté by se měli zamyslet! Ve vládě ANO a ČSSD, kterou drží u moci komunisté, to vře. Kvůli rozpočtu na sebe útočí sociální demokraté a komunisté. Podaří se nakonec schválit Babišovi rozpočet na příští rok, který opozice označuje za cár papíru, protože parametry rozpočtu schválené vládou neodpovídají realitě? V rozpočtu se schodkem 320 miliard totiž nejsou zahrnuty daňové změny, které Sněmovna schválila.

Až nebude rozpočet, bude to vaše vina! Hádka ČSSD s KSČM
Foto: Archiv KSČM
Popisek: Leo Luzar

Šéf hnutí ANO Andrej Babiš je jedním z mála premiérů, kterým se v závěru roku nedaří Sněmovnou protlačit návrh rozpočtu na příští rok. Bohuslav Sobotka, Petr Nečas či Mirek Topolánek si na rozdíl od Babiše v minulosti vedli lépe.

Babiš narazil u komunistů. Ti chtějí armádě sebrat deset miliard, ale Babiš to odmítá s odůvodněním, že vojáci v koronavirové krizi ze všech sil pomáhají svým spoluobčanům a udrželi v chodu např. domovy pro seniory, kde se v uplynulých měsících šířil koronavirus.

Odebrání miliard z rozpočtu armády se nelíbí ani sociálním demokratům a hrozí svému koaličnímu partnerovi Babišovi, že v případě odebrání peněz armádě rozpočet nepodpoří.

A tady vyrazil do útoku komunista Leo Luzar. „Pro nás je překvapivý postoj sociálních demokratů. Oni by si měli zvážit, co vyvolá případná nepodpora rozpočtu, kterou vyhrožují vládě. Měli by si také uvědomit, co rozpočtové provizorium bude znamenat pro jejich ministerstva, která řídí,“ řekl serveru Echo24.cz.

Podle sociálních demokratů by rozum do hrsti měli vzít komunisté.

„Míč je jednoznačně na straně komunistů a celá debata je nesmyslná. Navíc u položky, která nedává žádnou racionální logiku. Komunisti se šprajcli. Něco jiného by bylo, kdyby se 10 miliard z obrany dalo stranou a proplácely by se jen přímo fakturám za dodané zboží. Kdyby se to řešilo jinak, že by se tím lepil výpadek státního dluhu. Komunisté by si měli uvědomit, že tato země nepotřebuje papalášské manýry jako prosazení usnesení,“ řekl poslanec ČSSD Petr Dolínek.

Jenže menšinová vláda ANO a ČSSD, která byla po celou dobu své existence závislá na hlasech komunistů, nedokázala najít podporu pro rozpočet jinde, takže podle serveru Echo24.cz teď vláda hledá cestu, jak celou situaci vyřešit. Jednání probíhají.

Šéfka státní kasy za hnutí ANO Alena Schillerová se ale připravuje i na možnost, že rozpočet před koncem roku schválen nebude a nastane rozpočtové provizorium. To by znamenalo, že stát bude v příštím roce každý měsíc hospodařit s jednou dvanáctinou rozpočtu s předchozího roku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

18:35 Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

„Pokud ten pán neví, co se stalo 15. března 1939, tak je otázka, jestli je pro výkon funkce preziden…