Babiš klame, komedie. Rozhořčený Tomio Okamura varuje Čechy ohledně Globálního paktu o migraci

02.11.2018 19:32

„Andrej Babiš chce konečně jednat ve vládní koalici o odmítnutí Globálního paktu OSN o migraci. Je to díky aktivitě SPD, kdy se nám letos 19. září podařilo zařadit tento bod na jednání Sněmovny,“ pochvaluje si na svém facebookovém profilu lídr SPD Tomio Okamura.

Babiš klame, komedie. Rozhořčený Tomio Okamura varuje Čechy ohledně Globálního paktu o migraci
Foto: JK
Popisek: Tomio Okamura

„Seznámili jsme ostatní poslance s obsahem tohoto zcela nepřijatelného dokumentu a Sněmovna do pozdních večerních hodin projednávala stanoviska. Tehdy ale hnutí ANO nepodpořilo v hlasování náš návrh, aby ČR od Globálního paktu odstoupila. Nicméně se usnesením podařilo zaúkolovat vládu, aby do 15. listopadu předložila Sněmovně svůj návrh stanoviska. Hlasovalo se o tomto usnesení a jediní poslanci SPD hlasovali PRO, takže usnesení neprošlo: ‚Poslanecká sněmovna považuje další setrvání ČR v Globálním paktu OSN o bezpečné, řízené a pravidelné migraci za stav, který je v rozporu se základními zájmy ČR a českého národa. Vzhledem k tomu požadujeme odstoupení ČR z jednání o tomto globálním paktu po vzoru Maďarska a USA. Žádá vládu, aby ve vztahu k tomuto paktu udělala příslušné kroky v souladu s usnesením Poslanecké sněmovny‘,“ zmínil dále Okamura ve svém příspěvku.

Anketa

Dokončí podle vás Miloš Zeman své prezidentské funkční období?

92%
8%
hlasovalo: 9996 lidí

„Ostatní politické strany kromě SPD odmítly vystoupení České republiky z Globálního paktu OSN,“ dodal.

Jak pak zmínil, nyní už Andrej Babiš konečně asi tuší, o co jde, tak mlží. „Proti přijetí paktu je Rakousko, Maďarsko, Polsko, USA i Japonsko – a tak premiér klame lidi, že je také proti. Přestože byl ještě před měsícem pro. Je to směšná a nebezpečná komedie. Česká republika nemá vlastní zahraniční politiku a premiér neví, co má říkat Merkelové a co má říkat voličům. Na příštím jednání Sněmovny navrhnu tento bod opět zařadit, abychom se znovu pokusili usnesením Sněmovny vládu závazně zaúkolovat, aby od Globálního paktu o migraci odstoupila,“ uzavřel.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Celý příspěvek Tomia Okamury:

Andrej Babiš chce konečně jednat ve vládní koalici o odmítnutí Globálního paktu OSN o migraci. Je to díky aktivitě SPD, kdy se nám letos 19. září podařilo zařadit tento bod na jednání Sněmovny. Seznámili jsme ostatní poslance s obsahem tohoto zcela nepřijatelného dokumentu a Sněmovna do pozdních večerních hodin projednávala stanoviska. Tehdy ale hnutí ANO nepodpořilo v hlasování náš návrh, aby ČR od Globálního paktu odstoupila. Nicméně se usnesením podařilo zaúkolovat vládu, aby do 15. listopadu předložila Sněmovně svůj návrh stanoviska. Hlasovalo se o tomto usnesení a jediní poslanci SPD hlasovali PRO, takže usnesení neprošlo: „Poslanecká sněmovna považuje další setrvání ČR v Globálním paktu OSN o bezpečné, řízené a pravidelné migraci za stav, který je v rozporu se základními zájmy ČR a českého národa. Vzhledem k tomu požadujeme odstoupení ČR z jednání o tomto globálním paktu po vzoru Maďarska a USA. Žádá vládu, aby ve vztahu k tomuto paktu udělala příslušné kroky v souladu s usnesením Poslanecké sněmovny.“ 
Ostatní politické strany kromě SPD odmítly vystoupení České republiky z Globálního paktu OSN.
Dnes už Andrej Babiš konečně asi tuší o co jde, tak mlží. Proti přijetí paktu je Rakousko, Maďarsko, Polsko, USA i Japonsko – a tak premiér klame lidi, že je také proti. Přestože byl ještě před měsícem pro. Je to směšná a nebezpečná komedie. Česká republika nemá vlastní zahraniční politiku a premiér neví, co má říkat Merklové a co má říkat voličům. Na příštím jednání sněmovny navrhnu tento bod opět zařadit, abychom se znovu pokusili usnesením Sněmovny vládu závazně zaúkolovat, aby od Globálního paktu o migraci odstoupila. Držte nám palce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…