Babiš mladší: Pravda odhalena. Vadí mu očkování, prachy došly. A Šafr? Ani se neptejte

19.11.2021 18:05

Syn premiéra v demisi Andrej Babiš mladší v poslední době vystupuje silně negativně a vulgárně proti Čechům, které například označil za „genetický odpad střední Evropy“, či k některým spolupracovníkům, se kterým se před volbami denně vídal. Nejvíce nepěkných vzkazů od Babiše juniora dostává šéfredaktor serveru Forum24.cz Pavel Šafr, o němž se negativně vyjadřoval i sám premiér. Novináři Deníku N Prokop Vodrážka a Jakub Zelenka se podívali, proč po volbách došlo k divokému rozkolu mezi Babišem mladším a Šafrem i dalšími. A na světlo vyplouvají nové skutečnosti. „Pavel Šafr Babiše juniora zneužil, vysál, odhodil,“ zní po zveřejnění z české novinářské scény.

Babiš mladší: Pravda odhalena. Vadí mu očkování, prachy došly. A Šafr? Ani se neptejte
Foto: Twitter Andreje Babiše juniora
Popisek: Setkání Andreje Babiše s jeho synem.

Anketa

Jste pro zavedení povinného očkování proti covidu-19?

80%
hlasovalo: 67636 lidí
Novináři připomínají, že Andrej Babiš mladší před volbami aktivně zasáhl do kampaně. Kromě řady rozhovorů, v nichž se kriticky vyjadřoval ke svému otci, pak nejvíce do médií proniklo, když se potomek končícího ministerského předsedy za doprovodu režiséra-dokumentaristy Víta Klusáka objevil na mítinku hnutí ANO v Ústí nad Labem a přímo Babišovi před kamerami věnoval několik slov. „Dnes máš narozeniny. Jsem naštvaný, ale informace, že jsem psychicky v pořádku, by měla být nejlepší věc, kterou bys mohl slyšet na svoje narozeniny,“ prohlásil Andrej Babiš mladší na setkání.

Po volbách sice ještě oslavoval prohru svého otce, pak ale Babiš junior odletěl zpět do Švýcarska, a jak poznamenávají i novináři, změnil dosti intonaci na sociálních sítích – velmi vulgární příspěvky se nyní na jeho profilu objevují téměř pravidelně.

„Čau zmrdi! Je tohleto hlas Andreje Babiše mladšího? Počkejte, vteřinku. A myslíte si, že mi není jasný, že tohle to skončí, já nevím, na internetu, já nevím, klidně to může skončit i v televizi, ale mě je to úplně v píči, jo. Zmrdi, už mě neserte dneska! Jo? Mám dost vašich píčovin! Na shledanou neboli na slyšenou, zmrdi zkurvení,“ poslal například nedávno ve vzkazu junior ve vzkazu.

Když se novináři Deníku N ptali, co stálo za jeho návratem, dostali rychlou odpověď. „Protože je to u vás na hovno. Nemám prachy na živobytí,“ utnul po dotazech Deníku N Babiš junior, který skrze příspěvky na sociálních sítích kritizuje restrikce české vlády a odmítá očkování.

Babiš mladší se měl ocitnout ve finančních problémech už po příjezdu do Česka, tehdy ovšem získal finance od novináře a šéfredaktora serveru Forum24.cz Pavla Šafra, se kterým se domluvili na vzniku knihy.

Ta podle Šafrových slov skončila na tom, že má Babiš jr. „omezené jazykové možnosti“. Zda musel Babiš mladší vrátit zálohu, neodpověděl. „Když chci někomu pomoci, nesleduji tím jiný cíl, než je pomoc,“ sdělil pouze pro Deník N.

Server dále mapuje, že Šafr před volbami s premiérovým synem aktivně spolupracoval a zároveň přinesl vyjádření psychiatra Karla Kaufnera, podle nějž premiérův syn není psychicky nemocný člověk – přičemž tento psychiatr označovaný Šafrem za „švédského experta“ ovšem v českém rejstříku soudních znalců nepůsobí.

„Mně stejně přijde absurdní, že to řešíte. Co vás k tomu vede? Vždyť je to děsivě tragický osud,“ odmítá nyní Šafr Deníku N blíže se bavit na dané téma.

Babiš mladší Šafrovi v poslední době poslal vzkaz ve formě zdviženého prostředníčku a neměl pro něj příliš dobrá slova.



Proč by tak tomu mohlo být, hledají reportéři u bydlení Babiše při pobytu v Česku – právě to mu totiž poskytl šéfredaktor Forum24.cz.  

Dokumentarista Vít Klusák, se kterým se Babiš ještě stále baví, odhaluje, že jakmile přišel termín voleb, zvýšil se juniorovi nájem v bytě poskytnutém Šafrem dosti drasticky.

„Jak to souvisí s volbami? Udělal bych to vždycky. Také jsem mu ale řekl, že by měl jít do práce. To se mu nelíbilo a vrátil se k matce. Cílem bylo vrátit ho do života a ne ho využít, což se mi snažíte podsouvat,“ odmítl nato Šafr Deníku N, že by Babiše po volbách odkopl.

Podle Klusáka Babiše mladšího zklamaly výsledky voleb, v nichž ANO získalo 27 % hlasů, a jako odpůrci očkování mu prý vadí aktuální české restrikce.

Od Babiše mladšího navíc nyní couvá i psychiatrička a bývalá ministryně pro lidská práva Džamila Stehlíková, která přitom napsala lékařskou zprávu, s níž přišel Babiš mladší na policii a podle níž není duševně nemocný. „Není to posudek, já nejsem soudní znalec. Média ji nějak zveřejnila. Možná jste to viděl. Já se k tomu nevyjadřovala a nebudu vyjadřovat,“ řekla Deníku N.

„Pardon, ale tohle je za hranou veškeré novinářské etiky. Především Pavel Šafr nyní působí jako člověk, který AB juniora zneužil, vysál a odhodil. Lidsky je mi mladého Babiše hrozně líto,“ vyjádřila se po zveřejnění článku novinářka Apolena Rychlíková.

„Jasně. Protože jsem stoprocentní netvor. Pan premiér si to také myslí,“ vpálil jí za to Šafr, o němž premiér v demisi Andrej Babiš (ANO) řekl, že manipuluje s jeho synem.

Dle Šafra jde akorát o „dětinské nesmysly“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: rak

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…