Babiš není normální, myslí si Pavel Šafr. Tolik lumpáren by prý normální svědomí neuneslo. I ze syna pilota udělal štvance

13.11.2018 22:31

Pavel Šafr, šéfredaktor deníku Forum24, se pozastavuje nad chováním Andreje Babiše v kauze údajného únosu jeho syna mimo Českou republiku. „Něco takového jsme nikdy nezažili,“ uvedl Šafr. Podle něho je alarmující, že se k moci dostal člověk „bez nejmenší špetky studu a bez jakékoli stopy svědomí“.

Babiš není normální, myslí si Pavel Šafr. Tolik lumpáren by prý normální svědomí neuneslo. I ze syna pilota udělal štvance
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda vlády Andrej Babiš

Hned v úvodu připomíná reakci Babiše na reportáž novinářů Seznamu, kde jeho syn potvrdil snahu Babiše schovat ho před policií, a tím mařit vyšetřování dotačního podvodu. Babiš všechny obvinění odmítá, naopak je označuje za hyenismus a snahu ho dostat z politiky.

„Absurdní a nesmyslný projev o zlovolných útocích na svoji rodinu k nám pronášel člověk s psychopatickým vzezřením a s negramotným jazykovým projevem. Měl přitom bezvadný oblek, veselou kravatu a za ním po moři pokojně pluly výletní lodě,“ popisuje Šafr. Podle něho je pro tuto zemi alarmující, že se dostal k moci člověk „bez nejmenší špetky studu a bez jakékoli stopy svědomí“. Podle něho by totiž nikdo normální nevydržel takhle „důkladnou a jasnou konfrontaci se svými lumpárnami“.  

Celá zpráva zde.

Podle Šafra je jasné, že Babiš junior byl před kauzou normální člověk, který pracoval jako pilot. „Vlivem této kauzy a zjevně i vlivem otcovy snahy ho uklidit se z něj stal zmatený, bojácný a nešťastný člověk s chováním štvance,“ myslí si a dodává, absence studu a svědomí je v podstatě duševní invaliditou. Varuje pak před touto poruchou, neboť je nebezpečná pro okolí. Situace je o to závažnější, když jde o předsedu vlády, kde je ohrožena celá společnost. Každý normální člověk by se podle něho stáhl do ústraní a podal demisi. „Andrej Babiš má ohromnou sílu všechno vydržet a všechno ustát. Protože se vůbec a ani trochu nestydí. To je tajemství jeho moci,“ uvádí šéfredaktor a dodává, že Babiš disponuje také dostatkem „sluhů, kteří jej u moci udržují“. Jmenovitě pak uvádí příklad Jana Hamáčka.

„Děsivý úpadek poměrů, naprostá arogance moci a stoprocentní cynismus jsou výsledkem toho, že si Češi uspořádali očišťování společnosti pod vedením falešného mesiáše. Všechno v oblasti pravidel a morálky je nyní desetkrát horší než dřív,“ popisuje, jak vnímá současný stav, a dodává, že pokud šéf hnutí ANO nebude donucen odejít, neodejde.

reklama

autor: sla

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

18:13 Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

Schůzka Petra Fialy s americkým prezidentem Joe Bidenem ani nevypadá, že byl v Bílém domě přijat pře…