Babiš odlétá do Paříže na oslavy konce první světové války

10.11.2018 6:08

Český premiér Andrej Babiš dnes odletí na třídenní návštěvu Paříže, kde se v neděli zúčastní za přítomnosti prezidentů USA Donalda Trumpa a Ruska Vladimira Putina či německé kancléřky Angely Merkelové vzpomínkové ceremonie u příležitosti stého výročí konce první světové války. Zprávu přinesla ČTK.

Babiš odlétá do Paříže na oslavy konce první světové války
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jednání vlády. Na programu byly mimo jiného i dotační programy zemědělství pro rok 2019

Dnes večer má Babiš na programu slavnostní večeři v Elysejském paláci, kterou hostí francouzský prezident Emmanuel Macron.

Babišův dnešní oficiální program začíná večer, kdy si prohlédne výstavu Picasso. Modrá a růžová v pařížském muzeu umění Orsay. Ve 20:30 je pak očekáván na večeři v Elysejském paláci.

V neděli se Babiš zúčastní vzpomínkové ceremonie u Vítězného oblouku a také zahájení třídenního Pařížského mírového fóra, na kterém přednese projev Merkelová.

Z Paříže v pondělí Babiš odletí do sicilského Palerma, kde se v úterý koná konference o Libyi. Ještě v úterý český premiér odcestuje do Kodaně, kde má bilaterální jednání s dánským kolegou Larsem Lökkem Rasmussenem, a následně se vrátí do vlasti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…