Babiše převálcovali demokraté! Raduje se po volbách Jan Tuna

27.05.2019 7:45

Novinář a někdejší hvězda TV Nova Jan Tuna nemá žádnou radost z toho, že ČSSD u voleb do Evropského parlamentu v podstatě implodovala a v příštích pěti letech nebude mít v EU jediného zástupce. Sociální demokraté prý zaplatili z to, že spolupracují s Andrejem Babišem (ANO). Tuna má za to, že jde o spolupráci s ďáblem. K výsledkům voleb se vyjádřil také šéfredaktor Respektu Erik Tabery.

Babiše převálcovali demokraté! Raduje se po volbách Jan Tuna
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka Evropské unie

Volby do Evropského parlamentu vyhrálo hnutí ANO Andreje Babiše, když získalo 21 procent hlasů voličů  6 mandátů Europoslanců. Druhá ODS získala 4 mandáty a třetí Piráti ještě o jeden mandát méně. Naprostou katastrofou pak evropské volby skončily pro ČSSD, která nezískala ani 4 procenta hlasů a neobhájila ani jeden europoslanecký mandát. V roce 2014 strana získala přes 14 procent hlasů a 4 europoslanecké mandáty.

Anketa

Jste spokojeni s výsledky evropských voleb v ČR?

24%
76%
hlasovalo: 7102 lidí

 Novinář a někdejší hvězda TV Nova Jan Tuna na sociální síti Facebook napsal, že sociální demokraté v těchto volbách zaplatili za „spolupráci s ďáblem“. Narážel na koalici ČSSD s hnutím ANO Andreje Babiše.

„ČSSD ze hry venku. To se ještě nikdy nestalo. Ač nejsem socan, tak špatná zpráva pro tuto zemi. Ale jasný důkaz a vzkaz všem, kam vede kolaborace se zlem. Smlouva s ďáblem přináší momentální zisk, ale vždy končí v pekle. Dříve či později...“ varoval Tuna.

Nešetřil ani samotné ANO. To sice vyhrálo, ale podle Tuny už je na sestupné trajektorii. Evropské volby podle něj ukázaly, že většina českých voličů nestojí o premiéra obviněného v dotační kauze.

„ANO sice ještě vyhrálo. Ale pomalu a jistě míří ke svému konci. Demokratické strany ho naprosto převálcovaly! Mají 2x více mandátů. Jasný důkaz, že naprostá většina občanů této země trestně stíhaného agenta komunistické Státní bezpečnosti nechce! Začíná se to otáčet...“ podotkl Tuna.

Šéfredaktor Respektu Erik Tabery na sociální síti Twitter napsal, že výsledek ČSSD je začátkem konce této strany, pokud se sebou něco neudělá. Poměrně vzácně se tak shodl s poslancem Jaroslavem Foldynou, který také předpokládá, že tento volební výsledek předznamenává konec partaje.

Také Tabery má za to, že výsledek ANO nebyl tak výrazný, jak se očekávalo před volbami. Nijak slavně podle něj neskončila ani koalice TOP 09 a STAN. Koalice získala 3 mandáty. Nejvýraznější úspěch si připsal obhajující europoslanec Luděk Niedermayer, který získal výrazně více preferenčních hlasů než šéf TOP 09 Jiří Pospíšil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…