Bárta Paroubkovi: Na maserati jsem si vydělal. Tady je důkaz

22.01.2011 22:27

Ministr dopravy Vít Bárta si na své maserati řádně vydělal. Jiřímu Paroubkovi, který na něj podal trestní oznámení kvůli podezření z krácení daně, vzkázal, že jen za poslední tři roky v bezpečnostní agentuře ABL si vydělal 30 milionů korun.

Bárta Paroubkovi: Na maserati jsem si vydělal. Tady je důkaz

Paroubkovi se v první řadě zdálo podezřelé, že průměrný plat ve firmě považované za "tygra" mezi bezpečnostními agenturami, dosahoval v roce 2008 jen necelých 18 tisíc korun. Bárta reagoval prostě - odkázal na data Českého statistického úřadu. Ta ukazují, že plat pracovníků ABL je vzhledem k ostatním bezpečnostním agenturám nadprůměrný.

Paroubek se pozastavil i nad průměrným ročním ziskem firmy, který byl až nápadně nízký. "Vít Bárta by měl veřejnosti jasně vysvětlit, jak tyto ekonomické výsledky korespondují s jeho majetkovými poměry. Pokud tedy není například jeho luxusní maserati vedeno jako služební vůz firmy ABL a odpisováno jako daňově uznatelný náklad spolu se stájí koní," řekl Paroubek serveru Týden.cz.

Na maserati mám, Paroubku

Bárta kontroval: Aby se ABL rychle rozvíjela, investoval prý většinu zisku zpět do firmy, do nákupu nových technologií a do vývoje know-how.

"Pokud se pan Paroubek domnívá, že mé příjmy jsou malé, tak je dobré i panu Paroubkovi zdůraznit, že jako jeden ze společníků firmy jsem si vyplácel plat a odměny, které jsem řádně zdanil. A za roky 2008 až 2010 byl můj příjem 30 milionů korun," vzkázal Bárta a ukázal kopie svých daňových přiznání.

Další dvě trestní oznámení

Kromě podezření z krácení daně, podal Paroubek na Bártu ještě dvě trestní oznámení - kvůli pomluvě a kvůli nezákonnému získávání údajů z policejních databází.

Pomluvy se měl Bárta dopustit, když řekl, že Ředitelství silnic a dálnic v Ústeckém kraji je finančně vázáno na tamního "kmotra" a Paroubkova dobrého přítele Petra Bendu. Nezákonné získávání údajů měla Bártova ABL provádět při sledování vybraných politiků na Praze 11.

Čtěte:

Paroubka dráždí Bártovo Maserati

Paroubek: Je zde důvodné podezření, že Vít Bárta krátil daně

Plné znění trestního oznámení Jiřího Paroubka na Víta Bártu

Sledujeme Kauzu ABL

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: par

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…