Bárta šlápl Skansce na kuří oko. A tak pyká, soudí zelený politik

01.05.2011 6:53

Všichni tři šéfové mimoparlamentních stran se shodují v tom, že česká - a zejména ta vládní - politika je v krizi. A odnášejí to prý nevinní.

Bárta šlápl Skansce na kuří oko. A tak pyká, soudí zelený politik

Zástupci mimosněmovních stran, tedy KDU-ČSL, SZ a SPOZ si v sobotním Politickém spektru na ČT 24 vzali na paškál situaci v současné vládní koalici i politice vůbec. A nekritičtí rozhodně nebyli.

Tohle není demokracie...

Šéf KDU-ČSL Pavel Bělobrádek se domnívá, že současná politika je vyprazdňována  a personifikována. Propojení politiky a byznysu, kvůli kterému málem padla současná vládní koalice, je podle něho dlouhodobě známá věc. Jde jen o to, kdy a kdo na ni upozorní. "Tohle není demokracie, tohle není politika, tohle je jen snaha ovládnout určité části státu, aby to vyhovovalo určitým zájmovým skupinám," uvedl  České televizi.

Téma vládní krize

A místopředseda Zelených, Přemysl Rabas, mu dal za pravdu. Bělobrádkova obvinění ale zkonkrétnil. "Když někdo, jako pan Michálek (bývalý šéf SFŽP, pozn. aut.), upozorní na korupci, tak má nasazenou psí hlavu, pan Drobil (bývalý ministr životního prostředí, pozn. aut.) se nakonec vrátí do vlády," připomněl nedávnou kauzu na Státním fondu životního prostředí.

Stará špína

Zhodnotil ale i kauzu kolem bývalého šéfa dopravy Víta Bárty, která rozpoutala vládní krizi. "Pan Bárta šlápl na kuří oko Skansce a podobně," uvedl v pořadu. Reakce prý byla logická. "V tuhle chvíli se nám hodí Bártu oslabit, tak vytáhneme to, o čem všichni měsíce a léta ví," popsal českou praxi politik.

Poslední diskutující host, šéf SPOZ Vladimír Mynář si ale svou pomyslnou polívčičku přihrál také. Na dotaz, jak hodnotí současnou politickou kulturu, uvedl, že nijak. "Nevím, jestli se to dá politickou kulturou vůbec nazývat," řekl v České televizi.

Více čtěte:
Vít Bárta: Chráním Nečase. Má to těžké
Nový ministr: Nejsem bílý kůň. Bárta se do roka vrátí
Bárta: Za Kočí se musíme voličům omluvit

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…