Bartoš a Havlíček se v ČT hádali, až do toho vstoupil Špicar: Fiala čtyři měsíce sliboval...

05.06.2022 16:26 | On-line

„To je portfolio marnosti, to je tragikomedie v přímém přenosu, co tu sledujeme v tuhle chvíli,“ rozjel se 1. místopředseda ANO Karel Havlíček ve studiu u Václava Moravce, když hodnotil, co dělá vláda Petra Fialy, tedy vláda ODS, lidovců, TOP 09, Pirátů a STAN pro občany. A to byl teprve začátek. Havlíček přišel i s dalšími ostrými poznámkami. Bartoš se okamžitě bránil, že Havlíček ve studiu „mluví jako kazatel“. V jednu chvíli se ozval Špicar a uhodil na vládu i opozici.

Bartoš a Havlíček se v ČT hádali, až do toho vstoupil Špicar: Fiala čtyři měsíce sliboval...
Foto: Screen ČT24
Popisek: Hosty nedělních OVM byli šéf Pirátů Ivan Bartoš a exministr ANO Karel Havlíček

V první hodině Otázek Václava Moravce proti sobě před kamerami ČT zasedli ministr pro místní rozvoj Ivan Bartoš (Piráti), bývalý ministr průmyslu, obchodu i dopravy, Karel Havlíček (ANO) a viceprezident Svazu průmyslu a dopravy Radek Špicar.

Moravec hned na úvod začal vypočítávat všechny funkce Karla Havlíčka, který je mimo jiné i prvním místopředsedou hnutí ANO. A neodpustil si poznámku. „Nebudu říkat, že jste stínovým ministrem průmyslu a obchodu, už by byl konec Otázek,“ zaznělo od moderátora.

„To bychom nestihli,“ uznal s úsměvem Havlíček.

A Bartoš hned uštědřil slovní štulec předsedovi hnutí ANO Andreji Babišovi, který ve studiu neseděl. Bartoš kroutil hlavou nad tím, komu všemu by Babiš rád platit pětitisícový příspěvek na děti. Hnutí ANO navrhlo do této dávky zahrnout také nezaopatřené členy domácnosti, tedy i stále studující osoby starší osmnácti let.

„Mě velmi, nevím, jestli pobavil nebo překvapil výrok pana Babiše. Kdyby to dával ze svého, tak ať nadace Agrofertu tento krok udělá. Ale ono se toto dělo i v tom minulém volebním období, kdy spousta peněz z toho rozpočtu byla uvolňována a rozdávána, jako kdyby to byl rozpočet Andreje Babiše a jeho kampaně. Potvrdil to i NKÚ, že to neadresné rozdělování peněz vůbec nesouviselo s problémy, které vznikaly,“ upozornil Bartoš.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ondřej Krutílek byl položen dotaz

Je podle vás správné, že třetí nejsilnější frakce nemá žádné zastoupení ve vedení EP?

Vždyť ti politici zastupují spoustu občanů, kteří jim asi z nějakého důvodu dali svůj hlas. A i když jde zjevně o kritiky toho, jak EU funguje, upřímně, není ta kritika na místě a obecně není kritika potřeba? Nemyslíte, že je třeba, aby se fungování EU změnilo? Na mě to teď působí tak, že tam rozhod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…