Bartoš jel do Mnichova a změnil se. Hejma vynesl zlé info

12.10.2021 10:32 | Ze sítí

Ani Ondřeji Hejmovi neunikl volební debakl Pirátů. Je rád, že se strana vrátí do „Somálského zálivu“. Proč prohráli? Bartoš se prý během kampaně proměnil z Piráta v bafuňáře. A to poté, co byl na konferenci v Mnichově. „Hochu, hochu, ty jsi tam někoho potkal, něco ses dozvěděl,“ říkal si komentátor. A pak samozřejmě kroužkování. „Buď jsou úplně blbí, což by mě překvapilo, protože oni nějak informačně zdatní jsou, nebo to podcenili," usuzuje Hejma ve své show.

Bartoš jel do Mnichova a změnil se. Hejma vynesl zlé info
Foto: Repro Youtube
Popisek: Komentátor a bývalý novinář Ondřej Hejma napodobuje Petra Smejkala

Anketa

Je v pořádku spekulovat o sesazení prezidenta Zemana ze zdravotních důvodů?

hlasovalo: 18001 lidí
„První, co mě samozřejmě nadchlo, bylo to, že se Piráti vrátí tam, kam patří. Někam na loď do Somálského zálivu, tam můžou přepadat a věšet lidi na ráhna a tak dále,“ radoval se Hejma a dodal, že mu Piráti od začátku přišli takoví virtuální. Ale pak si uvědomil, že jsou reální a že nadchli spoustu lidí. „Bohužel myšlenkami, které se mně nelíbí ani trošku,“ doplnil. Reálnost Pirátů se podle něho ukazuje v Praze a „je to peklo“. „Já jsem jel v pátek na Mácháč, jenom na otočku, a projet Prahou, to bylo šílenství. A takhle my si žijeme vlastně pořád. To je úplná hrůza,“ popisoval. Ale ulevilo se mu, že Piráti nakonec uspěli jen v Praze.

Uznal, že nevalný výsledek je i kvůli kanonádě od Andreje Babiše, ale Piráti dle něho dělali spoustu chyb a nebránili se dobře. A Ivan Bartoš „ztratil kouzlo“.

„Já si úplně vybavuju, jak jsem viděl Ivana Bartoše v televizi, právě se vrátil z Mnichova, z bezpečnostní konference na skutečně nejvyšší úrovni, z prestižní akce. Já jsem ho viděl v televizi úplně rozzářeného, a říkal jsem si: Hochu, hochu, ty jsi tam někoho potkal, něco ses dozvěděl. Ale v tu chvíli se on přerodil z Piráta do toho bafuňáře,“ vysvětloval Hejma, kdy podle něj Bartoš ztratil to hlavní, co na něm bylo sympatické, a „začalo to haprovat“.

Pak následovala kanonáda od Babiše. „Dorazil to Rakušan,“ míní komentátor. „Piráti udělali tu katastrofální chybu, oni to asi mysleli dobře, že ty evropské síly se spojí a dosáhnou nějakého úžasného výsledku, ale bohužel vyfasovali Starosty,“ rozvinul myšlenku. Naopak u SPOLU se to prý povedlo, což Hejma nečekal.

Anketa

Kdo bude nejhorším ministrem, pokud v kabinetu zasedne?

hlasovalo: 69163 lidí
Chybu vidí u pirátských voličů, kteří evidentně „nekroužkovali Bartoše a Ferjenčíky“. „Buď jsou úplně blbí, což by mě překvapilo, protože oni nějak informačně zdatní jsou, nebo to podcenili. Doufám, že tam nebyla žádná vnitřní dohoda, ale každopádně, STANaři to okroužkovali na plné pecky a Piráti jsou na pokraji propadliště dějin,“ hodnotil. Nicméně Piráti už jsou zakotvení, tudíž dle Hejmy přežijí.

Posteskl si, že zatím Piráti žádnou sebereflexi neprojevili, naopak Mikuláš Ferjenčík prohlásil něco ve stylu: „Tak jsme toho šmejde sejmuli.“ A dodal, že to Ferjenčík prohlašuje, když má ANO 72 poslanců a Piráti čtyři. Jinými slovy, že nemá kontakt s realitou.

Komentoval také odchod komunistů a připomenul, že revoluční zápal se ze strany vytratil už před nějakou dobou a komunisté byli ve skutečnosti kapitalisté s řadou kontaktů z doby minulé. „Oni se velice dobře etablovali, zbohatli, žili si všichni krásně. Nic proti tomu, ale ono to pak přestává fungovat. To kouzlo jakoby někdo vypnul, to samé jako u Pirátů.“ Nicméně levice se dle Hejmy zase nějakým způsobem objeví.

Tomio Okamura podle komentátora narazil na svůj strop, i když měl dobrou kampaň s nejlepší předvolební písničkou. Procenta mu klidně mohl sebrat sám Babiš, míní Hejma. Okamura se dle jeho názoru v lecčems Babišovi podobá, například v tom, že je jasné, že SPD je jeho strana. Krátce okomentoval i VOLNÝ blok, který podle něj ubral hlasy těm, kteří politiku myslí vážně. „Pro normální lidi je to strašně divoký, je to násilný a to se lidem nelíbí,“ mínil o projektu dvou poslanců, Jany Volfové a Jany Bobošíkové.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…