Boj o Zemana: Špína! řekla Schillerová. A Němcová se rozčertila, takhle to dopadlo

26.09.2019 13:02

V Poslanecké sněmovně se při diskusi v projednávání ústavní žaloby na prezidenta republiky Miloše Zemana střetly dvě dámy. Ministryně Alena Schillerová citovala vzkazy, jež jí chodí od cizích lidí. „Je to opoziční a senátorská špína,“ psali jí. A Miroslava Němcová ostře reagovala. Přečtěte si.

Boj o Zemana: Špína! řekla Schillerová. A Němcová se rozčertila, takhle to dopadlo
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předání květin poslankyni Miroslavě Němcové jako výraz díků za její odvahu a postoj k inauguračnímu projevu prezidenta

„Děkuji za slovo pane místopředsedo, páni senátoři, dámy a pánové. Já jsem nemínila vystupovat, budu mluvit velmi krátce. Já tu sedím jako členka vlády, považuji to za svou povinnost, poslouchám velmi pečlivě diskusi a argumenty, nebudu vůbec osobní vůči nikomu, ale po celou dobu, co tu sedím, dostávám desítky zpráv od lidí. Od cizích lidí, které neznám. Píší mi na messenger, píší mi na e-mail, píší mi do zpráv. Jsou to vzkazy typu, jak to můžete vydržet, prostě není tam jediný vzkaz, jediný vzkaz na podporu této žaloby. Jsou tam vzkazy na podporu prezidenta, vzkazy typu, jak se tady utrácejí peníze daňových poplatníků, jak se tady mlátí prázdná sláma, a dokonce si dovolím, nepoužívám tvrdé výrazy, jeden z nich citovat: ‚Je to opoziční a senátorská špína,‘ děkuji vám,“ řekla ministryně financí Schillerová.

Anketa

Připomenete si 17. listopadu památku Václava Havla?

hlasovalo: 27410 lidí

Slova se ujala poslankyně za ODS Miroslava Němcová. Reagovala takto: „Děkuji za slovo. Já se chci vymezit pane místopředsedo taky vůči slovům ministryně financí. Je to opakující se útok na fungování parlamentní demokracie, který zahájil před časem její šéf, předseda vlády, Andrej Babiš, jeho pověstnými slovy, že Sněmovna je zbytečná žvanírna a kdybychom tady zbytečně nežvanili, tak by se stihla udělat spousta užitečných věcí pro lidi, co už to nemůžou poslouchat. Pokračování v této rétorice, o které víme, odkud vlastně vzešla, od koho ji Andrej Babiš převzal a k jakým koncům vedla v té zemi, je úplně odporným způsobem diskuse, jakou vy nastolujete na půdě Poslanecké sněmovny. Já si prosím toto vyhrazuji a jestli chcete citovat to, co vám chodí, tak se podívejte na jiné ohlasy, které jsou v listu vašeho majitele pana Andreje Babiše, iDnes, podívejte se na tu diskusi, která tam má několik stovek ohlasů, co si myslí lidé o tom, co tady vy předvádíte. Jestli už chcete postupovat v diskusi tímto způsobem,“ reagovala Miroslava Němcová na slova ministryně financí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tle

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…