Bomba: Kanadský protest podpořil Musk. Vakcínu jeden člověk

31.01.2022 7:14 | Ze sítí

V Kanadě už pár dní běží protest proti povinnosti řidičů kamionů se prokazovat covidovým certifikátem při příjezdu z USA. Tisíce řidičů vytvořily konvoj nazvaný „konvoj svobody“. Kanadský premiér Trudeau o nich hovořil pohrdlivě, prý jsou „malá, krajní menšina“, která nereprezentuje Kanaďany. Teď konvoj dorazil do Ottawy, centrum města je neprůjezdné a premiér byl pro jistotu přesunut jinam. Výsměch na sebe nenechal dlouho čekat. Trudeaovi už se směje i miliardář Elon Musk, který říká, že „krajní menšina“ je ve skutečnosti vláda.

Bomba: Kanadský protest podpořil Musk. Vakcínu jeden člověk
Foto: Repro Twitter
Popisek: „Malá, krajní menšina“ protestuje před kanadským parlamentem

Anketa

Má prezident ČLK Milan Kubek vaši důvěru?

7%
91%
hlasovalo: 28392 lidí
V Kanadě byla 15. ledna pro řidiče kamionů zavedena povinnost prokázat se dokladem o očkování při návratu z USA. Kdo se neprokáže, musí do karantény a absolvovat test na covid. Tato povinnost pak vedla k protestu tamních řidičů kamionů, kteří ze svých  vozů vytvořili „konvoj svobody“. A o víkendu dorazili do hlavního města Kanady, Ottawy.

Premiér Justin Trudeau z Liberální strany Kanady v proslovu před víkendem uváděl, že 90 % řidičů kamionů je očkovaných a téměř 90 % Kanaďanů také. A chválil je, jak jsou zodpovědní. „Víme, že cesta ven z této pandemie je každého naočkovat,“ prohlašoval a dodal, že „drtivá většina“ už tak udělala. „Tato malá, krajní menšina těch, kteří teď míří do Ottawy a zastávají nepřijatelné názory, nereprezentují názory Kanaďanů, kteří vědí, že věřit vědě a očkovat se, je nejlepší způsob, jak prosadit naše svobody, naše práva a hodnoty,“ pravil kanadský premiér.

Ovšem „malá, krajní menšina“ v Ottawě přilákala podle slov kanadských médií tisíce dalších protestujících a co bylo původně protestem proti očkování řidičů kamionů, se stalo protestem proti vládním opatřením obecně. Kamiony dorazily do centra Ottawy před kanadský parlament, kde zastavily a protest vyjadřovaly houkáním, transparenty a nápisy. Podle policie je protest hlasitý, ale zatím se obešel bez vážných incidentů, i když někteří demonstranti prý zastrašovali zaměstnance města. Další pak lezli po sochách. V neděli byl jeden protestující zatčen.

Dle kanadské CBC byl premiér s ohledem na jeho bezpečnost i s rodinou přesunut z Ottawy na blíže neznámé místo. A zatímco byl premiér přesunut, řidiči kamionů, kteří v centru Ottawy doslova zablokovali dopravu, se nikam nechystají. Starosta Ottawy už by byl rád, kdyby se centrum jeho města uvolnilo, organizátoři ovšem tvrdí, že jsou ochotní zůstat tam, kde jsou, celé měsíce, než vláda ustoupí. „Máte právo protestovat, měli jste protest, prosím, jeďte dál. Naše město se musí vrátit k normálu,“ řekl dle CBC.

Vzhledem k počtu demonstrantů a faktu, že o konvoji kamionů se mluví i v zahraničí, sklízí premiér Trudeau za svá slova o „malé, krajní menšině“ posměch. Na sociálních médiích už se řada lidí ke „krajní menšině“ hlásí a jiní se smějí, že Trudeau před takovou menšinou utekl. Další mu připomínají, že sám reprezentuje menšinu kanadských voličů.

Při pohledu na zaplněné ulice a dav před parlamentem i miliardář Elon Musk odtušil: „Zdá se, že ‚krajní menšina‘ je ve skutečnosti vláda.“ A ještě dodal: „Kdyby měla vláda podporu lidí, už by tu byla protestní akce proti tomuto protestu. Ale není, takže nemá.“ Protest proti protestu skutečně byl. Televize CTV v davu u parlamentu našla jednoho opozičníka, který držel transparent „Vakcíny zachraňují životy“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: kas

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …