Británie neposkytne azyl pákistánské křesťance. Bojí se reakce místních muslimů

10.11.2018 21:32

Pákistánská křesťanka Asia Bibiová se azylu ve Velké Británii nedočká. Podle všeho totiž panují obavy z možných násilných protestů ze strany pákistánských muslimů. Píše to server Echo24.cz.

Británie neposkytne azyl pákistánské křesťance. Bojí se reakce místních muslimů
Foto: wikipedia
Popisek: Pákistánská vlajka

Rodina Bibiové by se tak měla odebrat do jedné ze dvou blíže neurčených západních zemí, kde prý přijala nabídku k pobytu. Velkou Británii předtím o azyl žádal manžel Bibiové Ashiq Masih. 

„Její přítomnost v zemi by mohla způsobit také bezpečnostní hrozbu pro britské ambasády v zahraničí, které by se mohly stát cílem islamistických teroristických útoků,“ zmínil však v reakci na to předseda Britské pákistánské křesťanské asociace Wilson Chowdrhy. 

Původní text ZDE.

Bibiová měla před lety urazit islámského proroka Mohameda. Následně byla odsouzena k trestu smrti. Nyní byla sice zproštěna obvinění, i nadále však zůstává ve vězení a nelze očekávat, že bude v nejbližší době propuštěna. Jiné agentury však již tvrdí, že propuštěna byla, ale je v ochranné vazbě kvůli obavám o její život. V Pákistánu totiž po rozhodnutí nejvyššího soudu propukly demonstrace, které požadovaly veřejné oběšení Bibiové i trojice soudců. 

„Máme velké obavy, protože náš život je ohrožený. Už ani nemáme co jíst, protože nemůžeme vycházet ven, abychom si nakoupili,“ uvádí Masih v žádostech o azyl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…