Buďme jako Britové, spusťme czexit. Internetem koluje nová výzva

22.06.2016 14:59

Velká Británie již zítra rozhodne o tom, zda země zůstane v Evropské unii, či nikoliv. Češi zatím před sebou žádné takové hlasování nemají, přesto, nebo možná právě proto, je tu nově vzniklá internetová stránka.

Buďme jako Britové, spusťme czexit. Internetem koluje nová výzva
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka Evropské unie

Příznivci vystoupení z Evropské unie přišli s novou stránkou www.czexit.cz, která tím, že poukazuje na nejrůznější zprávy z Evropské unie, především o migrační krizi, zároveň také burcuje k tomu, že je nejvyšší čas na vystoupení ze společenství. Podívat se můžete ZDE.

Skutečnost, že v Česku je více odpůrců Evropské unie než jejích příznivců, oznámil na základě ankety server iDNES.cz. 53 % hlasujících by totiž z Unie vystoupilo. V anketě, ve které hlasovalo sto tisíc čtenářů, však většinu tvořili muži.

Pro setrvání v Evropské unii se dlouhodobě vyjadřuje prezident Miloš Zeman.

I ve Velké Británii jsou průzkumy před hlasováním velmi vyrovnané. Ještě minulý týden, před vraždou labouristické poslankyně Jo Coxové, vedli v průzkumech odpůrci setrvání v Evropské unii, nyní mírně převažují zastánci. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…