Budou se vrahem inspirovat další? Už se stalo. Soukup o dohře masakru v Ostravě

15.12.2019 10:05

Generální ředitel TV Barrandov Jaromír Soukup se v jednom ze svých pořadů, Jasně a stručně, vrátil k tragické události ve Fakultní nemocnici v Ostravě, kde útočník zastřelil sedm lidí. Jde o druhou nejhorší podobnou událost v dějinách Česka. V těchto dnech vyplouvají informace o tom, co tomuto hrůznému činu předcházelo, a jim se moderátor věnuje. Poukazuje i na to, že taková událost se může stát „inspirací“ pro další psychicky narušené lidi.

Budou se vrahem inspirovat další? Už se stalo. Soukup o dohře masakru v Ostravě
Foto: TV Barrandov
Popisek: Jaromír Soukup

Podle Soukupových informací vrah neměl vůbec předem vymyšlené, jak svůj čin vykoná. Policistům se podařilo zrekonstruovat jeho pohyb po budově Fakultní nemocnice v Ostravě. Poslední, kdo s vrahem mluvil, byla zaměstnankyně nemocnice, která s ním jela ve výtahu, kde se ho zeptala, kam jede.

Anketa

Jak reagovat na střelbu v nemocnici v Ostravě?

hlasovalo: 15423 lidí

Podle jejích slov vrah řekl, že mu to je jedno, poté vystoupil z výtahu a prošel do třetího patra budovy nemocnice. Odtud pak pokračoval na jedno z prvních oddělení, které bylo poblíž, na kardiologii. Zde však v čekárně nikdo nebyl. Pokračoval tedy dál, vrátil se do budovy B a zamířil na oddělení gastro, kde byl v čekárně pouze jeden pacient, což mu přišlo  málo. „To by nebyla pro něj dost velká hrůza, zastřelit jenom jednoho člověka,“ doplnil Soukup.

Střelec se tak vydal na poslední cestu, jež vedla do čekárny traumatologie plné lidí. „To už se mu líbilo a právě tady se odhodlal k brutálnímu masakru. Vytáhl nelegálně drženou střelnou zbraň a ... co se dělo, všichni víte, z úcty k pozůstalým to už nebudu říkat,“ zmínil moderátor.

Od skupinové vraždy však neuběhl ani týden – a stalo se podle Soukupa přesně to, čeho se obával, a sice, aby se tato událost nestala „inspirací“ pro další vrahy nebo pro další psychicky narušené lidi. „Na linku 158 ve čtvrtek zavolal neznámý muž, který se policii svěřil, že má zdravotní potíže a nikdo ho nechce vyslechnout. A přidal výhrůžku, že by se v nemocnici v Uherském Hradišti mohlo stát něco podobného, co se stalo v Ostravě,“ dodal moderátor s tím, že v Uherském Hradišti bezprostředně po ostravském incidentu nastavili bezpečnosti opatření a na místo vyjely další policejní hlídky a uzavřely vchody.

Netrvalo dlouho a kriminalisté zjistili totožnost volajícího. Během chvíle ho dopadli ve Zlíně, žádnou zbraň u sebe neměl, zato měl v sobě dvě promile alkoholu. „Muž tak strávil noc v policejní cele a vyšetřovatel na něj podal návrh na uvalení vazby za šíření poplašné zprávy, za což mu hrozí až pět let,“ přiblížil Soukup

Ocenil policii za její rychlou a precizní práci. „Policie uchránila Uherské Hradiště před další možnou tragédií, takovým lidem do hlavy nevidíte. Nikdy nemůžete vědět, kdy je ta výhružka reálná, a kdy falešná,“ dodal Soukup na závěr.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

4:44 Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

TÝDEN V MÉDIÍCH Za hodně brutální znásilnění vnímání politiky se dá brát vyjádření Heleny Langšádlov…