Byla zima, tak to odnesla i ona. Nové informace o vraždě Jána Kuciaka

11.10.2018 8:41

Dnešní vydání MF Dnes přineslo zprávu o tom, jak probíhala vražda slovenského novináře Jána Kuciaka a jeho snoubenky Martiny Kušnírové. Podle všeho celá událost trvala jen čtyři minuty. Kušnírová pak byla podle policejní verze zavražděna „navíc”, byla zima, a tak nebyla na archeologických výzkumech.

Byla zima, tak to odnesla i ona. Nové informace o vraždě Jána Kuciaka
Foto: Hans Štembera
Popisek: Demonstrace za lepší Česko a Slovensko v reakci na vraždu slovenského novináře Jana Kuciaka

Chladnokrevnou vraždu měla domluvit překladatelka Alena Zsuzsová ve slovenském Komárně. Domluvila se se svým letitým známým Zoltánem Adruskóem. Pustila mu video, kde mu ukázala fotografii Kuciaka sedícího v kavárně. Andruskó si údaje převzal stejně jako adresu Kuciakova  domu ve Velké Mači. Zsuzsová, Andruskó i střelci Tomáš Szabó a jeho řidič Miroslav Marček sedí nyní ve vazbě. 

Andruskó, jemuž Zsuzsová slíbila prominutí dluhu 20 až 25 tisíc eur a slíbila dalších 50 tisíc eur navrch, si na vraždu měl najmout bodyguarda a bývalého policistu Tomáše Szabó. Ten souhlasí a domlouvá se se svým bratrancem Miroslavem Marčekem. 

Následně se do vesnice, kde Kuciak žije, vydávají na obhlídku. 15. února v 19:22 hodin pak oba muže Andruskó vysadí na konci obce. Za dvanáct minut se pak oba vracejí od domu Kuciaka. Následně i muži kupují telefony i se simkartami, procházejí si opětovně trasu ve vsi. 21. února pak nastává akce. Vrah nejprve čeká, neboť zjišťuje, že Kuciak není sám. Martina Kušnírová měla být původně na archeologickém výzkumu, ale kvůli zimě je doma. 

Kušnírovou pak vrah zabije jednou ranou mezi oči z pistole s tlumičem, a to v kuchyni. Kuciak pak zemře na schodech do sklepa po dvou ranách do hrudníku. Za čtyři minuty od vniknutí do domu je už střelec u místního hřiště a volá Marčekovi, aby jej vyzdvihl. Míří za Adnruskóem, píše MF Dnes. O den později pak Andruskó vyhledává Zsuzovou. Ta se podle všeho rozzlobila, že byla zabita i Kušnírová. Peníze mu však předala i tak, o pár dnů později. Ten je poté předal vrahům, sám si provizi ponechal. 

„Obvinění považuji za absurdní. Známe se třináct let, byli jsme si blízcí, ale Andruskóovi jsem nedávala žádné peníze kromě těch, které jsem mu půjčila a dodnes je dluží. Neměla jsem žádný důvod objednat si vraždu,“ odmítá Zsuzová Andruskóovo doznání. Adnruskó totiž s policií spolupracuje, hovoří i o objednavateli vraždy – podnikateli Mariánu Kočnerovi. Vinu pak popírá i Marček a střelec Szabó. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

RNDr. Alexandr Vondra byl položen dotaz

spalovací motory

Kéž by se vám podařilo zrušit zákaz spalovacích motorů, ale upřímně, věříte tomu, že se vám to podaří? Jak toho chcete docílit? Zatím to nevypadá, že by EU chtěla zákaz zrušit. Nejsou to z vaší strany jen plané sliby před volbami?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…