Česká tenistka Strýcová nesouhlasila s výstupem Williamsové ohledně sexismu. Chodily mi výhrůžky smrtí, přiznala teď

05.11.2018 20:49

V kauze tenistky Williamsové při finále US Open, o které jsme psali, se dostáváme do dalšího dějství. Na tenistku Barboru Strýcovou, která se nebála chování Sereny Williamsové zkritizovat, se snesla vlna kritických a urážlivých reakcí. Mezi nimi dokonce i výhrůžka smrtí, jak Strýcová podle serveru Blesk.cz přiznala v rozhovoru pro pořad Prostor X na Reflex.cz.

Česká tenistka Strýcová nesouhlasila s výstupem Williamsové ohledně sexismu. Chodily mi výhrůžky smrtí, přiznala teď
Foto: Archiv
Popisek: Logo Parlamentních listů

„Přišlo hodně výhrůžných zpráv. Rozhodně od fanoušků Sereny,“ řekla podle serveru Blesk.cz Strýcová, která se nebála kritizovat chování Williamsové ve finále US Open. Serena Williamsová totiž při neúspěšném finále US Open útočila na rozhodčího poté, co jí udělil trestný fiftýn. Následně hovořila také o sexismu v tenise.

Strýcová ji za to odsoudila. „Rozhodčí jednal správně a podle pravidel. Byla hrozně agresivní a povýšená,“ prohlásila o Williamsové v září například v rozhovoru pro deník Sport.
Na svém postoji nic nezměnila a za svými postoji si stojí i dnes. „Jelikož dostávám pokuty často, vím, co si můžu dovolit. Serena nebyla dostatečně potrestána,“ kritizovala, že Williamsové byla za její chování udělena ‚pouze‘ pokuta ve výši 17 tisíc dolarů. Její kritika mířila i k tomu, že okradla ve vítězném finále mladou Japonku Naomi Ósakaovou o následný pocit. „Zničila jí ten pocit,“ tvrdí.

Celá zpráva zde

Výroky Strýcové citovala i zahraniční média. „I když byl překlad špatný, přišlo hodně výhrůžných zpráv. Některý byly krutý… že mě zabijou a podobně.“ To je přitom jev v dnešním tenisovém světě už běžný. „Po vyhraných a prohraných zápasech chodí zprávy hlavně od sázkařů. Ti nám píšou, že jim dlužíme peníze. Zapletou do toho i rodinu. Jsou to ubožáci, kteří sednou k počítači a napíší něco, co ublíží člověku. To nezměním,“ popsala podle serveru Blesk.cz Strýcová.

Nesouhlasí s Williamsovou ani v tom, že v tenisu vládne sexismus. „V našem sportu je hodně feministek, je potřeba v tom najít rovnováhu,“ nabádá.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: sla

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…