Česko na zahájení olympiády zastoupí šéf Senátu Štěch

02.02.2018 12:58

Českou republiku bude na zahájení zimní olympiády a v prvních dnech her zastupovat předseda Senátu Milan Štěch (ČSSD). Horní komora o tom dnes informovala v tiskové zprávě. Předseda Sněmovny Radek Vondráček (ANO), premiér v demisi Andrej Babiš, žádný z jeho ministrů, ani prezident Miloš Zeman do Pchjongčchangu nevyrazí. Informovala o tom ČTK.

Česko na zahájení olympiády zastoupí šéf Senátu Štěch
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda Senátu Milan Štěch

Štěch pojede na olympiádu, která začíná za týden v Jižní Koreji, jako hlavní politický představitel Česka, řekla ČTK tajemnice Kanceláře Senátu Eva Davidová. Štěch se podle ní zúčastní slavnostního zahájení olympiády, oficiálního otevření českého domu a podpoří české sportovce v prvních dnech her.

Do Prahy se Štěch vrátí 14. února. Vondráček se do Koreje nechystá a ČTK sdělil, že za dolní komoru Parlamentu do Pchjongčangu nikdo oficiálně nejede. „Je pravda, že jsem (účast) slíbil, ale z pracovních i rodinných důvodů to nezvládnu a musel jsem se omluvit,“ napsal dnes ČTK Vondráček. Mluvčí Hradu Jiří Ovčáček ČTK sdělil, že účast prezidenta Zemana v Koreji není v plánu.

„Nikdo z ministrů ani premiér se po dohodě na olympiádu nechystá,“ řekla ČTK mluvčí vlády Barbora Peterová. Babiš o víkendu na svém facebookovém profilu k diskusi na vládě o zahraničních cestách uvedl, že na akcích v cizině by měli Česko reprezentovat především diplomaté, které si ve světě platí. „Všem (ministrům) jsem opět velice důrazně připomněl – stejně, jako když se řešilo, kdo poletí na olympiádu – že stát není cestovní kancelář,“ napsal.

Sněmovní školský výbor ani jeho podvýbor pro sport delegaci do Pchjongčchangu nechystají, sdělili ČTK jejich zástupci. Jediným představitelem sportovního podvýboru tak v Jižní Koreji zřejmě bude jeho předseda, poslanec Milan Hnilička. Čerstvě jmenovaný vládní zmocněnec pro sport do Pchjongčchangu vyrazí ještě v roli generálního manažera hokejového týmu.

reklama

autor: mp

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jděte do háje, má říct občan. Herec Dušek dal návod

11:39 Jděte do háje, má říct občan. Herec Dušek dal návod

Herec Jaroslav Dušek vidí problém ve vztahu státu a občanů. Stát prý „buzeruje“ a občané se musejí p…