Chalupovo ministerstvo nepovolilo dálnici, kterou prosazoval

26.02.2011 14:35

Ministr životního prostředí Tomáš Chalupa ještě jako starosta Prahy 6 prosazoval výstavbu autostrády, která by měla tunelový komplex Blanka propojit s Karlovarskou dálnicí. Jeho ministerstvo teď ale projekt pozastavilo.

Chalupovo ministerstvo nepovolilo dálnici, kterou prosazoval

Úředníci ministerstva vrátili pražskému magistrátu k dopracování ekologický posudek na novou širokou silnici, tzv. Břevnovskou radiálu. "Posouzení vlivu Břevnovské radiály na životní prostředí bylo tak špatné, se spoustou chyb a nedostatků, že to prostě nešlo schválit," řekl serveru Aktuálně.cz Aleš Ohrablo ze sdružení EKO Břevnov.

Ministr Chalupa přitom ještě a dob svého starostování na Praze 6 radiálu vehementně podporoval. "Břevnovská radiála je logickým pokračováním tunelu Blanka a my budeme intenzivně pracovat na tom, aby byla její stavba zahájena co nejdříve," řekl loni v listopadu Pražském deníku. Silnice podle něj pomůže snížit dopravní zátěž této části metropole.

O radiále se jedná už roky, vrácení ekologického posudku její výstavbu opět zdrží. "Vrácení dokumentace k přepracování vítáme," podotkl Vratislav Filler z iniciativy Auto*Mat. "Břevnovská radiála zřejmě není vůbec potřebná. Praha trvá na budování dalších kapacitních komunikací pro automobily bez toho, aby se zvažovaly skutečné alternativy. Město by mělo dát přednost modernizaci železniční trati na Kladno, zkvalitnění veřejné dopravy a vybudování terminálů P+R nabízejících možnost nechat auto před hranicemi města."

Více k tunelu Blanka čtěte ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: par

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

4:44 „Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

Necelý týden před oslavami osvobození se v Plzni uskutečnily česko-německé, respektive bavorské dny …