Co to melete, pane senátore? Doubrava varoval před autobusy migrantů, vnitro to popírá

08.01.2018 13:08

Senátor Jaroslav Doubrava (Severočeši.cz) v rozhovoru pro server ParlamentníListy.cz popsal, jak se údajně dostávají uprchlíci do Česka. V Mnichově prý nastoupí do autobusu, který dojede do Česka, tady uprchlíci vystoupí a rozptýlí se, kdo ví kam. Centrum proti terorismu a hybridním hrozbám varovalo, že senátor neříká pravdu.

Co to melete, pane senátore? Doubrava varoval před autobusy migrantů, vnitro to popírá
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jaroslav Doubrava

Server iRozhlas.cz napsal, že Centrum proti terorismu a hybridním hrozbám (CTHH) spadající pod Ministerstvo vnitra České republiky tvrdí, že senátor Jaroslav Doubrava neříkal pravdu, když pro server ParlamentníListy.cz popisoval, jak se údajně dostávají migranti z Německa do Česka. „Mám zprávy, že v Mnichově se autobus jimi naplní a v Praze se rozptýlí a nikdo neví kam, nikoho to nezajímá. Před časem jsem o tom informoval ministra. Změna ale žádná,“ řekl Doubrava v nedělním rozhovoru. Měl na mysli ještě bývalého ministra vnitra Milana Chovance (ČSSD).

Celý rozhovor naleznete zde.

Centrum proti terorismu a hybridním hrozbám tvrdí, že ani policie, ani pracovníci ministerstva nemají informace o tom, že by se dělo něco podobného. Nejsou pro to důkazy. Pokud je snad Doubrava má, neměl by to sdělovat médiím, ale státnímu zastupitelství.

„Nic takového není dle poznatků ministerstva vnitra ani Policie ČR pravda. Pan senátor by měl svá podezření sdělit státnímu zastupitelství nebo Policii ČR, a to včetně zdrojů, ze kterých čerpá,“ reagoval na zákonodárcova slova na Twitteru úřad.

Doubrava si však trvá na svém. Serveru sdělil, že tyto informace má od jednoho muže, který cestoval v takovém autobuse ze Švýcarska. Těch cest ze Západu do Prahy, kde měli migranti vystoupit, prý bylo víc. Člen horní parlamentní komory však uznal, že mohlo jít i o obyčejné turisty. Přesto chce o svém podezření informovat i současného ministra vnitra za hnutí ANO Lubomíra Metnara.

Server také připomíná, že Doubrava byl členem KSČ a posléze i KSČM. Do roku 2010. Poté se stal členem hnutí Sveročeši.cz. V minulosti na sebe upoutal pozornost např. tím, že šířil lživou zprávu o tom, že chce Evropská unie odstranit písmeno Ř z češtiny. Pozornost novinářů si vysloužil také tím, že vyrazil do povstaleckých regionů na Ukrajině, když tam proruští separatisté pořádali nelegální volby.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…