Čučkaři jsou Zeman s Klausem, píše komentátor z Lidovek. A přidal, co o nich říkají zlé jazyky

19.01.2019 16:08

Ke kritice Bezpečnostní informační služby (BIS) a jejích zpravodajců, které prezident Miloš Zeman označil za „čučkaře“, se v umirněnější formě přidává i bývalý prezident ČR Václav Klaus. Komentátora Lidových novin Martina Zvěřinu však zaráží, na jakých základech exprezident svůj názor staví, jelikož sám přiznává, že jejich materiály nikdy nečetl. „Oba se chovají jako čučkaři,“ říká o Zemanovi a o Klausovi komentátor.

Čučkaři jsou Zeman s Klausem, píše komentátor z Lidovek. A přidal, co o nich říkají zlé jazyky
Foto: David Hora
Popisek: Václav Klaus a Miloš Zeman na agrosalonu Země živitelka 2017 v Českých Budějovicích

„Jejich materiály jsem nikdy nečetl, protože jsem nechtěl ztrácet čas bezcennými zprávami, které většinou neobsahovaly vůbec nic zajímavého, vůbec nic přínosného,“ vysvětlil Václav Klaus, proč se na názoru o BIS s Milošem Zemanem shoduje, což podle Zvěřiny však postrádá trochu logiku.

Komentátor se pozastavuje nad tím, jak je možné odsudit něco, co jste nikdy neviděli. „Jak vykonával Václav Klaus své politické funkce? Byl deset let prezidentem republiky, osm let premiérem, a tedy byl tím odpovědným politickým činitelem, který úkoluje tajné služby,“ nechápe komentátor a pokládá si i otázku, proč, když je výkon těchto složek tak strašlivý, za ty dlouhé roky nic neudělal, proč neinicioval jejich reformu.

Stejné tendence chování Zvěřina pozoruje i u Zemana. Ten prý misto dohody napříč politickým spektrem o tom, co a jak na těchto složkách státu zlepšit, raději kudy chodí, tudy po nich plive. Oba pánové tedy nepůsobí ve prospěch České republiky. „Naopak svou nečinností udržují údajně neschopnou či paralyzovanou BIS a tím naše politiky činí méně informovanými,“ zdůraznil.

Závěrem dodává, že zlé jazyky tvrdí, že Klause i Zemana spojuje v zaťaté kritice BIS především dojemná starost o prosperitu jejich společného sponzora – v Číně angažovanou PPF Petra Kellnera. „Jenže jeden si řekne, když je to tak špatné, proč raději nemlčí? Vždyť dysfunkční česká špionáž i kontrašpionáž určitě vyhovují Rusům a Číňanům. Jenže oba politici jsou fixovaní na zájem veřejnosti, takže se chovají jako čučkaři,“ uzavírá Zvěřina.

Původní zdroj ZDE

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

19:36 „Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

Dva roky po sobě poklesl v Česku počet narozených dětí přibližně o deset tisíc, což činí úbytek zhru…