Dan Landa: Kdo bude držet hubu, nebude mít svobodu! Tohleto je střed Evropy!

07.07.2020 7:21

„Kdo bude držet hubu, nebude mít svobodu,“ zaznělo včera na pražském Vyšehradě od zpěváka Daniela Landy. Představil tam spolu s Lou Fanánkem Hagenem svou petici, Blanický manifest. Požadují, aby Parlament a Senát nepodléhal „globálním hysteriím“, ale řešil skutečné problémy a aby skončilo omezování svobody.

Dan Landa: Kdo bude držet hubu, nebude mít svobodu! Tohleto je střed Evropy!
Foto: repro Facebook
Popisek: Skladatel a zpěvák Daniel Landa

Včera na pražském Vyšehradu proběhlo setkání se zpěvákem Danielem Landou. Ten na místě představil svou petici, Blanický manifest za svobodu, v níž se vymezuje proti „zbrklým, nepromyšleným a neodborným příkazům a zákazům z pera úředníků“a proti mizení svobody a jejímu nahrazení kontrolou.

Anketa

Chcete, aby prof. Roman Prymula získal politickou funkci?

11%
89%
hlasovalo: 5410 lidí

„Jako rovnoprávní občané této země, zároveň daňoví poplatníci a jako obyvatelé Evropy cítíme a vnímáme, že jsme hrdými nositeli nikoliv jen daňových povinností, ale i stovky let budovaných a krví vykoupených práv jednotlivce, žijícího uprostřed starého kontinentu. A budeme si za tím stát. Nejsme ovce ve stádu, ale svobodní spolutvůrci našeho státu,“ píše se v petici spolu s požadavkem, aby už nebylo omezováno právo na shromažďování.

„Je načase, aby volení zástupci začali řešit důležité věci a přestali podléhat globálním hysteriím. Smysluplných úkolů, které ovlivní život především našich potomků, je celá řada – preventivní opatření proti suchu, pokus o alespoň částečnou potravinovou a spotřebitelskou nezávislost a s tím související péče o tuto zemi ve smyslu fyzickém s ohledem na trvale udržitelný rozvoj ve všech oblastech našeho života,“ míní Landa a upozorňuje Parlament a Senát, že jsou to občané, kdo vytváří hodnoty a rozvíjí společnost. A také na příklad Jana Husa a husitského hnutí, které dle Landy dokazuje, kam až může nespokojenost s poměry dojít.

„Člověk se liší od ostatních forem života na této planetě právě svou nevypočítatelností. Nevypočítatelností v pravém slova smyslu, o níž se inženýři lidských duší nesčetněkrát v historii přesvědčili,“ říká zpěvák a dodává: „A za víru ve svobodu se možná budeme muset porvat jako naši předkové pod vedením hejtmana Jana Žižky z Trocnova.“

„Máme pocit, že už to strašně přehánějí se zásahy do osobních svobod, a tak jsme se rozhodli jako čeští, moravští a slezští mužové a ženy říct své ne,“ shrnul Landa krátce, co ho dovedlo k ustanovení petice. „Chceme svobodu a o tu se prostě holt musí někdy bojovat. Takže kdo bude držet hubu, nebude mít svobodu,“  dodal a poukázal na počet motocyklů, který měl signalizovat, kolik lidí přišlo vyjádřit souhlas. Kromě Landy se na Vyšehradě připojil i Lou Fanánek Hagen, frontman kapely Tři sestry.

Anketa

Sledujete i letos seriál Chalupáři?

38%
62%
hlasovalo: 6550 lidí
V dalším videu poděkoval všem, kteří manifest podepsali. „A chtěl bych zdůraznit a říct, že jsem se tady dnes fotil s mnoha lidmi, s mnoha lidmi jsem dělal rozhovory, a tento manifest je DŮRAZNĚ apolitický, to znamená, že tu jsou různé politické struktury, osobnosti, které se motají do politiky, já nejdu za nikoho. To znamená, že bude-li se někdo ohánět tímto manifestem jako jeho vlastním politickým programem, prosím vás, tento manifest nemá s politikou nic společného. Tohleto je Vyšehrad a tohle je o duších a o lidech, to znamená, že to není ani pro ty, ani pro ty, jestli to jsou pravičáci, levičáci, jakýkolivčáci, nevěřící, věřící, to je úplně jedno. Tohleto říkám za tátu. Blanický manifest je za tátu, za duši, a ne za -istu. Je jedno, koho volím. Já seru na politiky a nikomu nechci nahrát, žádnýmu politikovi. Já chci zařvat na všechny politiky: Hele, kurva, je vaše práce nám bránit svobody. Takže odleva doprava, já říkám, máme toho dost. Takže chraňte nám svobody, začíná Blanický manifest. Není to proti vám, je to zařvání na vás, koukejte nás chránit, koukejte chránit naše svobody, ne nám je krátit a krájet. Ještě si o tom, myslím, pohovoříme,“ uvedl Landa na pravou míru případné dohady o tom, s kým Blanický manifest sympatizuje a komu je ku prospěchu.

Dodal, že není rád, že se do něčeho takového pouští, protože má ještě „popálenou prdel“ z projektu Žito. „Do ničeho se nehrnu. Jenom bohužel doba nazrává, když se dívám do zahraničí, tak doba nazrává, že je potřeba, aby někdo řekl: Ne, dost. Prostě dost, to nám nedělejte. My jsme střed Evropy a když to neřekne prostředek, tak já už nevím, kdo by to měl říct,“ řekl Landa a pohrozil, že kdo neřekne dost teď, neřekne to už nikdy.

Svůj podpis připojil i sociolog Petr Hampl. „Daniel Landa mluvil krátce, jasně a rozhodně. Jeho Blanický manifest za svobodu 2020 jsem rád podepsal. Nechci řešit, jestli někde mohla být vhodnější formulace a jestli všichni, kdo tam byli, jsou dobří lidé. Už to, že Daniel Landa něco rozbíhá a je ochoten do toho vložit svou značku, je dostatečně pozitivní,“ prohlásil.

Celý text petice:

My, níže podepsaní svobodní mužové a ženy s nevolí sledujeme vývoj v našich i v okolních zemích.

S obavou hledíme na zbrklé, nepromyšlené a neodborné příkazy a zákazy z pera úředníků, které dopadají na naše hlavy a ovlivňují naše životy. Znepokojeni sledujeme, jak se pojem svoboda doslova ztenčuje před očima a absolutní dominanci přebírá pojem kontrola. Tohle nepřipustíme.

Jako rovnoprávní občané této země, zároveň daňoví poplatníci a jako obyvatelé Evropy cítíme a vnímáme, že jsme hrdými nositeli nikoliv jen daňových povinností, ale i stovky let budovaných a krví vykoupených práv jednotlivce, žijícího uprostřed starého kontinentu. A budeme si za tím stát. Nejsme ovce ve stádu, ale svobodní spolutvůrci našeho státu.

V tuto chvíli požadujeme, abychom bezodkladně nebyli nesmyslně a neoprávněně omezováni v našich právech na shromažďování!

Je načase, aby volení zástupci začali řešit důležité věci a přestali podléhat globálním hysteriím. Smysluplných úkolů, které ovlivní život především našich potomků je celá řada – preventivní opatření proti suchu, pokus o alespoň částečnou potravinovou a spotřebitelskou nezávislost a s tím související péče o tuto zemi ve smyslu fyzickém s ohledem na trvale udržitelný rozvoj ve všech oblastech našeho života.

Pozvolnému ukrajování osobních svobod říkáme rezolutně dost! Buďte dobrými hospodáři, my vám na to přispíváme odváděním daní a vytváříme hodnoty, které tvoří a rozvíjí naši společnost.

Příklad Mistra Jana Husa, který pro pravdu zemřel a následné husitské hnutí připomíná, kam může vést dlouhodobá nespokojenost s poměry v širokých vrstvách společnosti. Člověk se liší od ostatních forem života na této planetě právě svou nevypočítatelností. Nevypočítatelností v pravém slova smyslu, o níž se inženýři lidských duší nesčetněkrát v historii přesvědčili.

Jak říkal Mistr Jan: „Pravda vítězí!“

A za víru ve svobodu se možná budeme muset porvat jako naši předkové pod vedením hejtmana Jana Žižky z Trocnova.

Pod petici je možné připojit podpis ZDE:

Podepisovat je možné do září.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…