Darebáci, svinstvo! Andrej Babiš a Tomio Okamura k zabíjení tygrů v Česku

19.07.2018 10:20 | Zprávy

Případem nelegálního zabíjení a zpracování tygrů v Česku je zděšen i premiér Andrej Babiš (ANO) či předseda SPD Tomio Okamura. Svá vyjádření napsali na facebookových profilech. V případu jsou obviněni i dva Češi, nelegální zabíjení pak měl řídit Vietnamec. Kůže či drápy zvířat prodávali, z kostí vařili lektvary.

Darebáci, svinstvo! Andrej Babiš a Tomio Okamura k zabíjení tygrů v Česku
Foto: zoojihlava.cz
Popisek: Šestiletý samec tygra sumaterského Dandys

„Jsem naprosto znechucen případem ‚tygřích jatek‘. Darebáky, kteří to organizovali, bych nejradši strčil do tygří klece s živým tygrem. Nejsem žádný fanatik – člověk zabíjel a bude zabíjet zvířata, a pokud to dělá nezbytně pro jídlo nebo pro svoje bezpečí, je to v pořádku. Tohle je ale svinstvo,“ poznamenal Okamura.

„Ve Sněmovně již leží návrh zákona, jehož jsme spolupředkladateli, který zásadně zpřísňuje tresty pro osoby, které týrají zvířata. A zvláštní důraz je kladen také na přísný postih osob, které takto jednají za účelem zisku, v organizované skupině a na větším počtu zvířat. Chceme, aby tento zákon prošel co nejdříve. Doufám, že to ostatní strany ve Sněmovně většinově podpoří. V SPD dlouhodobě bojujeme proti týrání zvířat a tzv. množírnám a snažíme se prosadit změny,“ dodal dále Okamura.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Jak zabránit Číně, aby o nás sbírala citlivá data?

Podle mě také není problém jen v Číně, ale dnes už téměř neexistuje nic jako soukromý. I třeba EU dost šťourá do soukromý lidí - většinou to vydává za dobrý úmysl a možná to i dobře myslí, ale je to potřeba? Co vím, tak třeba chtěla mít možnost sledovat i soukromou korespondenci lidí na internetu at...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…