Děsivé VIDEO: Policisté a úředník norského Barnevernetu odchytávají na ulici 12letého chlapce. Matka marně křičí o pomoc

11.02.2018 8:47

Norský server Bodoposten.no uveřejnil video, na kterém pracovníci norského úřadu na ochranu dítěte – Barnevernet – honí ve sněhu dvanáctiletého chlapce, který raději utekl z domu, než aby ho úřady odtrhly od rodičů.

Děsivé VIDEO: Policisté a úředník norského Barnevernetu odchytávají na ulici 12letého chlapce. Matka marně křičí o pomoc
Foto: wikipedia
Popisek: Norská vlajka

V norském městě As v kraji Akershus se odehrálo drama, jehož hlavní postavou byl dvanáctiletý chlapec. Ten dělal všechno pro to, aby ho úředníci Barnevernetu neodvedli od rodiny. Než aby se nechal odtrhnout od rodičů, raději se pokusil sociálním pracovníkům utéct. Jeho maminka zoufalý útěk natočila na mobil. Video koluje po internetu. Zhlédly ho desetitisíce lidí.

Zoufalá matka, původem Kanaďanka, na videu vypráví, jak úředníci Barnevernetu vtrhli do rodinného domu a snažili se odvést jejího syna. Ten se před nimi dal na útěk. „Prosím, pomozte nám,“ žádá zoufalá matka na videu. Její manžel mezitím telefonuje tchánovi a tchyni do Kanady a snaží se najít pomoc u nich. „V této zemi nemám jako matka žádná lidská práva,“ pokračuje dál psychicky zničená matka. V Norsku prý vedli poklidný život a teď zažívají děsivé chvíle. Do honu na jejího dvanáctiletého syna se zapojili i policisté.

„Nechte ho! Můj syn nic neudělal! Nechte ho být! Prosím, pomozte nám někdo!“ křičí matka na videu, když bezmocně sleduje, jak úředníci z Barnevernetu a policisté honí jejího syna. V jednu chvíli chlapce doženou a ten jen bezmocně křičí, když ho silní muži drží ve sněhu. „My jsme Kanaďané! Tohle si k nám nemůžete dovolovat!“ křičí žena na úředníky Barnevernetu a policisty. „Zabíjíte mého syna, nechte ho být,“ křičela na videu dál žena.

Barnevernet si pro chlapce přišel poté, co ho rodiče začali vzdělávat doma. Ve škole syn údajně čelil šikaně, ale učitelé s tím prý nic nedělali. Proto se rodiče rozhodli syna vzdělávat doma.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…