Disidentka Chramostová? Vždyť spolupracovala s StB. Vyplouvají slova, která zastánce herečky pořádně nadzvednou

07.10.2019 18:03

Slavný zpěvák Karel Gott a slavná herečka Vlasta Chramostová opustili tento svět v témže týdnu. Oba umělci se dočkají pohřbu se státními poctami. Rocker Petr Štěpánek se v souvislosti s těmito událostmi zeptal, zda teď budeme se státními poctami pohřbívat všechny bývalé komunisty. Slovní ránu od něj dostal předseda Ústavního soudu ČR Pavel Rychetský. Člen Rady pro rozhlasové a televizní vysílání vynadal všem těm, kteří udržují naživu démona.

Disidentka Chramostová? Vždyť spolupracovala s StB. Vyplouvají slova, která zastánce herečky pořádně nadzvednou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Karel Gott

Rocker a někdejší předseda Alternativy pro Česko však vidí mezi Chramostovou a Gottem rozdíl. Gott je pro něj hudební legendou, zatímco Vlastu Chramostovou vnímá jako herečku, která krátce po nástupu komunistů k moci podepsala vázací akt komunistické státní bezpečnosti. I když později spolupráci přerušila, stala se disidentkou a jednou ze signatářek Charty 77, pročež jí komunisté zakázali hrát, podle Štěpánka to nic nemění na tom, že šlo o bývalou spolupracovnici s StB.

Rozdíl mezi Karlem Gottem a Vlastou Chramostovou ukazuje podle Štěpánka, jak zvláštní je hodnotový svět některých českých občanů. Rocker jmenovitě zmínil např. předsedu Ústavního soudu ČR Pavla Rychetského.

Štěpánek se na sociální síti Facebook zeptal, jestli se teď se státními poctami budou pohřbívat všichni bývalí komunisté. A prozradil, kde vidí jádro sporu o Chramostovou.

„A jsme u jádra věci. To je přesně důvod, proč tolik lidí nemá rádo osmašedesátníky. Ze všeho nejvíc milují sami sebe, pročež se už padesát let sami nad sebou dojímají. Leč ani to jim nestačí. Ještě se navzájem vyznamenávají, protežují a adorují. Naposledy Rychetský. Realita je ovšem taková, že na co sáhli, to zkazili. Ano, hodnotový svět ne některých, nýbrž zcela přesně definovatelných lidí je opravdu podivný. Zajímavé!“ vyjádřil svůj názor Štěpánek.

Ke Štěpánkovi se přidal i člen Rady pro rozhlasové a televizní vysílání, manažer Vadim Petrov, který připomněl, že Chramostová s ďáblem v podobě StB spolupracovala. A vyčinil všem, kteří podle něj ještě dnes tohoto démona oživují.

„STB stejně jako Mefisto je démon zla a všichni ti, kteří po třiceti letech tohoto démona oživují, mu v jeho díle napomáhají. Nejsou to strážci morálky, jak se nás snaží přesvědčit, jsou to strážci živoucího odkazu této zločinecké organizace. Paradoxně mu nejvíce napomáhají právě ti, kteří se pasovali do nositelů té jediné pravdy a Mefisto – démon zla – StB nás s jejich pomocí ovládá ještě 30 let po své vlastní smrti,“ napsal Petrov na sociální síti Facebook.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

20:17 Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

Moravský kandidát SPD a Trikolory do Evropského parlamentu Boris Latýn ve svém komentáři zmiňuje ana…