Doprava, průmysl, obchod, věda, výzkum. To je moc na jednoho ministra. Chvojka tepal z rádia Babiše

23.01.2020 18:41 | Zprávy

Hostem čtvrtečních Dvaceti minut Radiožurnálu byl předseda poslaneckého klubu ČSSD Jan Chvojka. Obul se do předsedy vlády Andreje Babiše (ANO) i ministra průmyslu za hnutí ANO Karla Havlíčka, který by se v pátek měl stát současně i ministrem dopravy. Chvojka konstatoval, že hnutí ANO je možná personálně vyprázdněné, když nedokáže nabídnout odborníka, který by se staral jen a pouze o složitý resort dopravy.

Doprava, průmysl, obchod, věda, výzkum. To je moc na jednoho ministra. Chvojka tepal z rádia Babiše
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr pro legislativu a lidská práva Jan Chvojka

„Já osobně, ale i celá ČSSD jsme dali najevo, že je to řešení, které se nám úplně nelíbí. Není to nic proti panu Havlíčkovi, o kterém si myslíme, že je to dobrý manažer, ale není to superman... obáváme se, že by tím ta dvě ministerstva mohla utrpět. Nejde to stihnout. On už toho pan Havlíček má celkem dost... dobrý manažer by se měl věnovat jen Ministerstvu dopravy,“ pravil Chvojka.

„Druhá otázka je, jestli tam nejde o personální vyprázdněnost. Pokud je to tak skvělý nápad, tak proč to neudělal už před devíti měsíci,“ poznamenal Chvojka s odkazem na fakt, že před devíti měsíci končila ve své funkci ministryně průmyslu Marta Nováková a už tehdy bylo možné resorty spojit.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Jak zabránit Číně, aby o nás sbírala citlivá data?

Podle mě také není problém jen v Číně, ale dnes už téměř neexistuje nic jako soukromý. I třeba EU dost šťourá do soukromý lidí - většinou to vydává za dobrý úmysl a možná to i dobře myslí, ale je to potřeba? Co vím, tak třeba chtěla mít možnost sledovat i soukromou korespondenci lidí na internetu at...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…