FOTO a VIDEO Svědectví k útoku cizinců v Brně: Prý obtěžovali dívku a její zastánce chtěli zabít. Ti skončili s pořezanými hlavami

27.12.2017 13:45

Den před Štědrým večerem došlo v Brně k potyčce dvou skupin osob, při níž tekla krev. Podle toho, co tvrdí na facebookové skupině Slušní lidé údajně napadené osoby, jednalo se prý o azylanty z Egypta, Libanonu a Afghánistánu, kteří obtěžovali na ulici jednu ženu a noži napadli každého, kdo se jí zastal.

FOTO a VIDEO Svědectví k útoku cizinců v Brně: Prý obtěžovali dívku a její zastánce chtěli zabít. Ti skončili s pořezanými hlavami
Foto: Hans Štembera
Popisek: Policejní vůz

„Tímto zbabělým útokem tří ozbrojených ‚uprchlíků‘ z tábora z Kostelce padá lež o tom, že tu žádní uprchlíci nejsou. Padá lež o tom, že zde nepáchají kriminalitu. A lež o tom, že jsou pro nás obohacením. Útoky na ženu, útok početní většiny na bezbranného a pocit nadřazenosti pramení i z politiky multikulturní podbízivosti, kterou na radnici v Brně praktikuje hnutí ANO 2011, Žít Brno, Piráti, KDU-ČSL, TOP 09 a Zelení. To, co začíná speciálním zacházením, tlumočníky z arabštiny na úřadech, končí pobodanými kluky, kteří se zastali obtěžované dívky,“ poznamenává skupina Slušní lidé.

Čtyři zadržení pachatelé jsou již podle všeho v cele. „My se však zamysleme, jestli toto chceme. Jestli chceme, aby naši politici pracovali proti nám,“ dodává skupina a snaží se o uznání těm dvěma pořezaným klukům. „Toto je naše město a spolu si ho vezmeme zpět,“ zakončili příspěvek ve skupině. 

„Podle policistů, kteří přijali volání na tísňovou linku, došlo nejprve ke slovní a následně fyzické potyčce. Poškození byli ve věku 31 a 32 let... Policisté podle popisu našli čtveřici podezřelých na Moravském náměstí, tři obvinění jsou ve věku 24 až 31 let. Hlavní obviněný je stíhán vazebně,“ psala v souvislosti s případem ČTK. Hlavnímu obviněnému bylo sděleno, že se dopustil těžkého ublížení na zdraví, za což mu hrozí až deset let za mřížemi, pokud bude odsouzen.

  • Původní text ZDE

Zprávy Slušných lidí však odmítá vedení uprchlických zařízení. „Musíme se důrazně ohradit proti tomu, aby byl incident spojován s našimi klienty. Nejedná se o žadatele o azyl, kteří jsou ubytováni v azylovém zařízení Správy uprchlických zařízení ministerstva vnitra,“ uvedl Jan Piroch ze Správy uprchlických zařízení ministerstva vnitra pro server iDnes.cz.

Na videu pak vypovídají také dva údajně napadení, mladá žena s mužem. „Když jsme stáli v průchodu u toho Karibiku, tak kolem nás šli tři Arabové a měli nějaké blbé připomínky, tak se mě tady kolega zastal a dopadlo to tak vlastně, že ten Arab se k nám vrátil s nožem a začal vyhrožovat, že kolegu zabije, že ho podřízne. Spustila se velká rvačka,“ popisuje žena. „Jeden kamarád skončil s rozřízlou hlavou,“ poznamenala dívka, jež uvedla, že Arabové podle ní byli z uprchlického tábora. Muž pak ukázal krvavou hlavu. Další z mužů pak rovněž ukazuje jizvu, kterou má přes hlavu. 


Jeden z údajně napadených s řeznými ranami na hlavě. (Facebook: Slušní lidé)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…