Fialův poradce pohrozil Slovákům: Pak jste na řadě vy

29.11.2023 20:25 | Monitoring

Poradce českého premiéra pro národní bezpečnost Tomáš Pojar v rozhovoru pro slovenský deník Postoj komentoval pozici Ficovy vlády vůči vojenské pomoci Ukrajině. Pohrozil Slovákům, že pokud bude podpory málo a Ukrajina padne, budou další, kdo je na řadě. „Čím dále bude ruská armáda od slovenských hranic, tím lépe. Tak měřím úspěch,“ zmínil Pojar.

Fialův poradce pohrozil Slovákům: Pak jste na řadě vy
Foto: ČT24
Popisek: Tomáš Pojar

Tomáš Pojar nabídl svůj pohled na novou politiku nové Ficovy vlády, která chce učinit přítrž vojenské podpoře pro Ukrajinu. „Nikdo neočekává, že nová vláda bude pokračovat v darování zbraní ze skladů slovenské armády,“ řekl s tím, že si je vědom, že právě proto byla tato vláda zvolena.

Slovensko podle Pojara ale může Ukrajinu podporovat bilaterálně i prostřednictvím EU a nemusí v tom být nutně vojenská složka.

Problém by prý nastal, kdyby Slovensko začalo, podobně jako Maďarsko, zpochybňovat protiruské sankce. Pojar ale věří, že tak se Ficova vláda chovat nebude: „To by byl problém, ale stále doufám, že k tomu nedojde. Myslím, že slovenská vláda nemusí mít a nebude mít stejnou politiku jako maďarská vláda. Ale je na slovenské vládě, aby konkrétními činy ukázala, jaká ta politika bude. A my se na to budeme podle toho dívat,“ upozornil Pojar v rozhovoru pro deník Postoj.

Jedna věc je předvolební rétorika, druhá věc je povolební rétorika a třetí věc jsou konkrétní činy, o ty jde především. „Nejsem politik, takže mě vždy mnohem více zajímají konkrétní činy, a ty se mnohdy liší od toho, co se říká.“

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Natálie Brožovská

Mgr. Ondřej Krutílek byl položen dotaz

Je podle vás správné, že třetí nejsilnější frakce nemá žádné zastoupení ve vedení EP?

Vždyť ti politici zastupují spoustu občanů, kteří jim asi z nějakého důvodu dali svůj hlas. A i když jde zjevně o kritiky toho, jak EU funguje, upřímně, není ta kritika na místě a obecně není kritika potřeba? Nemyslíte, že je třeba, aby se fungování EU změnilo? Na mě to teď působí tak, že tam rozhod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Tento zbytečný pán,, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseObčanFranta , 30.11.2023 10:01:56
ten nemůže radit ani při dojení krav. Kdyby se staral raději o sebe a šel děla něco užitečného než dělat podržtašku fialovému moru. No jo, koryto je koryto.

|  5 |  0

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…